Uber’in İngiltere başarısı

Alternatif taksi hizmeti uygulaması Uber, İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet gösterebilmesi için gereken hizmet lisansını 15 ay süreyle geri aldı.

Uber’in İngiltere başarısı
İHA'nın haberine göre Westminster Sulh Mahkemesi, Uber’in İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet gösterebilmesi için gereken hizmet lisansını 15 ay süreyle geri verilmesine hükmetti. Ayrıca mahkeme, Londra’nın ulaşımından sorumlu olan Transport for London’a (TfL) yasal süreçten kaynaklanan giderler için 425 bin sterlin ödenmesi kararını verdi.

Mahkeme kararına ilişkin açıklama yapan Londra Belediye Başkanı Sadık Han, “Uber’i 15 aylık lisans süresi boyunca denetime tabi tutacağız. Bu lisans belirli şartlara bağlıdır” dedi.

Uber’in İngiltere Genel Müdürü Tom Elvidge, mahkeme kararından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “TfL ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Endişeleri giderek güvene dönüşürken, müşterilerimize de en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız” dedi.

Geçen yılın Eylül ayında, Belediyeye bağlı olan TfL, kurumsal sorumluluğunun olmadığı ve müşteri güvenliğine dair endişeler nedeniyle Uber’in lisansının yenilenmemesine karar vermişti.

Londra’da Uber uygulamasına kayıtlı yaklaşık 40 bin sürücü bulunuyor.