UEFA'nın bu hatası tarihe geçer!..

Real Madrid’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun Şampiyonlar Ligi’nde attığı gol sayısı tartışma konusu oldu.

UEFA'nın bu hatası tarihe geçer!..
Hürriyet'ten Koray Durkal'ın haberine göre bugüne kadar çıktığı 142 maçta attığı 71 golle şampiyonlar ligi’nin en golcü futbolcusu unvanının sahibi olan eski Real Madridli futbolcu Raul Gonzales’in rekorunu egale etti. Messi (69) ile bu alanda yarışan ve son olarak Liverpool ağlarını sarsan futbolcunun 70 gole ulaştığı konuşuluyordu. Ancak UEFA’nın resmi sitesinde yer alan bilgilere bu sayının 71 olduğu ortaya çıktı.

Manchester United formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde 16 gol atan Cristiano Ronaldo, Real Madrid ekibiyle de çıktığı 54 maçta 55 gol kaydetti. Bugüne kadar Devler Ligi’nde 110 kez forma giyen Ronaldo, 70 değil 71 gol atarak Raul’un rekorunu egale etmiş oldu.

Messi’nin de başına geldi

Almanya’nın efsane futbolcularından Gerd Müller’in “bir takvim yılı içerisinde en fazla gol atan futbolcu” unvanını 2012 yılında elinden alan Messi’nin attığı gol sayısı İspanya basınında da tartışma konusu olmuştu. Özellikle Marca gazetesi, Athletic Bilbao ile oynanan maçta Messi’nin attığı bir golün rakibin müdahalesi sonucu ağlarla buluştuğunu ve rakamın 1 fazla olduğunu iddia etmişti. Aynı gazete 2011 yılında Cristiano Ronaldo’nun vuruşunda Pepe’ye çarparak ağlarla buluşan golün Pepe’ye yazılmasına itiraz etmiş ancak Messi konusunda benzer bir tepki göstermemişti.

UEFA'nın bu hatası tarihe geçer!..

UEFA'nın bu hatası tarihe geçer!.. - Resim : 2

UEFA'nın bu hatası tarihe geçer!.. - Resim : 3
Konular Spor Haberleri