Ulaştırma Bakanı canlı yayında açıkladı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katıldığı televizyon programında Mahmutbey gişelerde serbest geçiş sistemi getirileceğini söylerken hizmete girdiği günden bu yana merak edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili o soruya da cevap verdi.

Ulaştırma Bakanı canlı yayında açıkladı!
Milliyet'te yer alan habere göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan merak edilen sorulara CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programında cevap verdi.

Arslan programda şunları söyledi:

"Mahmutbey adeta İstanbul’un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor.

Biz İzmir – Seferihisar’da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz.

Tam 2 aylık bir süremiz var. Serbest geçiş haline getirince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. OGS – HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak. Bu yüzde 30 rahatlama sağlayacak. Ekim ayının sonunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Etiler katılımı var, orayı da 30 Ekim’de devreye sokuyoruz.

Mahmutbey gişelerinin tamamen ücretsiz olması yönünde talepler geliyor ama mesafe çok uzun. Otoyol yapıyorsunuz, oraya para yatırıyorsunuz. Yeni yatırımları yapabilmeniz için ücretli geçiş gerekli.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDEN GÜNDE KAÇ ARAÇ GEÇİYOR?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde yaklaşık 110 bin araç geçiyor. Osmangazi Köprüsü’nde ise günlük ortalama 20 bin araç geçiyor.

Biz etüd çalışması yaparken Osmangazi’den 15 bin, Yavuz Sultan Selim’den 50 bin araç bekliyorduk. Bizim bu konuştuğumuz rakamlar başlangıç rakamları. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacak.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesine çıkıyoruz. Ocak ayı ortalarında teklifleri alacağız. O da bittiğinde Marmara Denizi’nin etrafında komple bir ring oluşturacağız. En geç 5 senede bitecek. Yap – işlet – devret sistemiyle yapılacağından daha erken bitecektir. Çanakkale Köprüsü,  Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprülerinden daha büyük olabilecek ayak açıklığı sebebiyle.

3. HAVALİMANI AÇILDIĞINDA ATATÜRK HAVALİMANI NE OLACAK?

Bu konuda bir çok açıklama var. Bizim de bu konuda bir çok öngörümüz var. Bir tek şey olmayacağını söyleyebilirim şimdilik Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız ile de konuştum kesinlikle orası konut alanı olmayacak. Ancak İstanbul'a değer katacak bir alan olarak kullanacağız o konu ile ilgili karar henüz verilmedi.


ANTALYA'YA HIZLI TREN

İstanbul ile Antalya arasını 4 saate indireceğiz..."