Uluslararası drama dönüşen aşk

Belçikalı Pascale Dufour ile Türk animatör Ramazan Yıldırım’ın aşkı uluslararası drama dönüştü. Kuşadası’nda başlayan aşk, 5 yıllık evliliğin ardından boşanmayla sonuçlandı.

Uluslararası drama dönüşen aşk
Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre 2015’te 6.5 yaşında olan oğlunu alarak kayıplara karışan baba hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. İki yıldır oğlunu bulmak için çalmadık kapı bırakmayan Belçikalı anne, yaşadığı dramı anlattı.

Belçikalı Pascale Dufour, 2004 yılında ailesi ve arkadaşlarıyla yaz tatili için Kuşadası’na geldi. Dufour, kaldıkları otelde animatör olan Türk Ramazan Yıldırım ile tanıştı. Birbirlerine âşık olan çift, 2005 yılında İzmir’de evlendi ve Belçika’ya yerleşti. Çiftin, 2008 yılı ağustos ayında Damien Malik adını verdikleri erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak çiftin mutluluğu uzun sürmedi ve 2010 yılında Belçika’da boşandılar. Belçika mahkemesi Damien Malik’in velayetini anneye verdi.

Uluslararası drama dönüşen aşk

15 GÜNLÜĞÜNE ALDI 2 YILDIR KAYIP

Baba Ramazan Yıldırım, 2015 yılında o dönem 6.5 yaşında olan oğlu Damien Malik’i almak istedi, ancak anne oğlunu vermedi. Türk babanın başvurusu üzerine Belçika mahkemesi, Damien Malik’in 1-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında 15 gün babasıyla tatil yapmasına izin verdi. Mahkeme kararının ardından baba, oğlunu da alarak Türkiye’ye geldi. O dönem çocuğun annesiyle görüşmesine izin veren baba, 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren oğluyla birlikte ortadan kayboldu. Telefonlarını ve sosyal medya hesaplarını kapatan babadan bir daha haber alınamadı. Anne Pascale Dufour, hem mahkemeye hem de İnterpol’e başvurdu. İnterpol, Türk baba Ramazan Yıldırım hakkında “çocuk kaçırma” suçundan uluslararası arama kaydı oluşturdu. Hakkında “kırmızı bülten” çıkarılan baba Yıldırım’ın fotoğrafları da Türkiye’nin de dahil olduğu İnterpol’e üye ülkelerle paylaşıldı.

İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANLIKLARI DEVREDE

Belçikalı anne, 2 yıldır haber alamadığı oğlunu bulmak için 3 ay önce Türkiye’ye geldi. Eski kocasının memleketi Ağrı’ya giden anne, hiçbir yerde sonuç alamadı. Anne, Ankara’daki Belçika Büyükelçiliği’ndeki Konsolos Jos Vrancken ile birlikte Adalet Bakanlığı’na giderek yetkililerle görüştü. Anne, İçişleri Bakanlığı’na da oğlunun kaçırıldığına dair belgeleri sundu. Baba Ramazan Yıldırım hakkında Türkiye’de de çocuk kaçırma suçundan “arama-yakalama” kaydı oluşturuldu, ancak izine ulaşılamadı.

BANA YARDIM EDİN

Eski kocasının oğlunu 6.5 yaşındayken kendisinden kopardığını kaydeden Anne, “Şu an oğlum 8.5 yaşına girdi. Annesiz, bensiz 2 yıl. Yaşadığım acıyı tarif edemem. 2 yıldır oğlumu bulmak, görebilmek, sesini duyabilmek için çırpınıyorum. Herkese yalvarıyorum, yardım edin. Gören, bilen birileri varsa lütfen ama lütfen haber versin. Yaşadığım acıyı tarif edemem. Sosyal medya üzerinde hesaplar oluşturdum, lütfen bilgi sahibi kişiler varsa ulaşsınlar, yalvarıyorum. Küçük bebeğim, annesiz ne yapar?” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Uluslararası drama dönüşen aşk - Resim : 2