Ümit Erdim: "Şu anda çok sağlıklıyım"

Sempatik oyuncu Ümit Erdim, yıllar içindeki değişimiyle bir hayli şaşırttı! Büyük bir azimle 50 kilo veren oyuncu, çıkarmaya hazırladığı yeni spor dergisini, ralli tutkusunu ve spor yaşantısını anlattı.

Ümit Erdim: "Şu anda çok sağlıklıyım"
Ümit Erdim'in Akşam'da yayınlanan röprotajı...

-Bir süredir ekranlarda görünmüyorsunuz. Neler yaptınız bu süreçte?

Bu süreçte ‘Can Tertip’ adlı bir sinema filmi çektim. Onun heyecanı var bugünlerde. 18 Eylül’de vizyona girecek komedi filminde Volkan Demirok, Sinan Engin, Hakan Ural ve Tuğba Özerk gibi isimlerle kamera karşısına geçtik. Keyifli bir iş oldu. Onun dışında spor hayatıma devam ettim. Hem yaz ayının gelmesi hem de film çekimlerimin olmasından dolayı sporda eski disiplinim pek olamadı. Ama spor ve yarışa her zaman devam.

-Toplamda 50 kilo verdiniz. Bu süreçte nelere dikkat ettiniz?
Benim zayıflamamın ana sebebi aslında Seyfi Dursunoğlu’dur. Bundan 1-2 yıl önce evinde ziyaretteyken bana ‘Kilo vermeden bir daha gelme’ diye fırça çekti. Sonuçta Seyfi Dursunoğlu bir laf sokunca çıkarmak biraz zaman alıyor. Onun için zayıflama bir buçuk senedir devam ediyor (gülüyor). Ama tabii asıl zayıflamamın sebebi crossfit sporudur. Bıçak altına yatmadan organik bir şekilde zayıfladım.

ZAYIFLAMAK İÇİN AMELİYAT OLMAK ZOR GELİYOR

-Son dönemlerde birçok kişi bıçak altına yatarak zayıfladı. Siz ise sporla bunu başardınız. Peki bunu hiç düşündünüz mü?

Yapan insanları eleştirmiyorum. Sonuçta başarılı ameliyatlar geçirdikleri için istedikleri vücuda eriştiler. Ama ben hiç düşünmedim çünkü sporun hayatıma kattığı şeyler çok başka... Spor mu ameliyat mı kolay bu kişiye göre değişir. Çünkü bana göre bıçak altına yatmak çok daha zor.

-Ralli yarışları nasıl gidiyor?
Hobi profesyonelliğe dönüştü diyebiliriz. Bundan da çok memnumum. İş dışındaki tüm mesaimi bu hobime harcıyorum. Çünkü bir şeyin yapılacaksa tam yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir şey yapmıyorsam bile yarış otomobillerinin olduğu garaja giderek vakit geçiriyorum. O yüzden bu da benim saplantım. Oradaki hayatımdan memnum. Hiçbir şey olmasa bile bir işi profesyonel yapıyorum.

ŞU ANDA ÇOK SAĞLIKLIYIM

-Ekran için yeni projeleriniz var mı?

Film çekimi sırasında birçok konuşmalarımız oldu. Uzlaşamadık. Çünkü sanırım çok zayıflayınca insanlar risk almak istemiyor. Beni şişman ve sempatik olarak hayal ediyorlar ancak toplantıda ben bambaşka biri şeklinde karşılarına çıkıyorum. Sonra düşünmeye başlıyorlar. Yine de devam ediyorum zayıflamaya. Bundan hiç de pişman değilim. Çünkü şu anda sağlıklıyım. İnsanlar sırf beni göbeğim için izliyorsa ben başka meslek seçeyim. 

ŞİKÂYET EDERKEN NANKÖR OLMAYALIM

-Birçok oyuncu set uzunluklarından dolayı yeni sezonda ekranda olmayacaklarını söyledi siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Seti bırakanların çok paraları var o zaman. Sağlıksız ve insan üstü koşullarda dizi çektiğimiz doğru ama ben şikâyet etmedim hiç. Çünkü babam 42 yıllık işçi, annem öğretmen. Bütün ömürleri çalışma üzerine. Ben babamdan bu kadar fazla para kazandıktan sonra bir gün babamın karşısına geçip ‘Çok yoruluyorum’ dediğimde babam ‘Ne yoruyor seni’ derse verecek cevabım yok. O yüzden sete ayaklarım geri geri gitmedi. Herkes ister 3 saat çalışıp mükemmel paralar kazanmayı ama bir şeyden şikâyet ederken nankörlük sınırına dikkat etmek lazım.

-Spor üzerine bir dergi çıkarmanın hazırlığındasınız. İlk sayısı da önümüzdeki aylarda çıkacak. Nasıl bir dergi oldu?
İngiltere merkezli Health & Fitness Türkiye haklarını satın aldık. Ekim de ilk sayı çıkacak. Medya patronu olacağım şeklinde haberler çıktı. Gören de gerçekten kanal falan satın aldım diyecek ama yok ben dergi çıkaracağım sadece. Onun da doğrusunu yapmaya çalışıyorum. Aynı zamanda sizin gazetenizde moda kısmını yazan Rüya Büyüktetik yayın yönetmeni. Çok vizyon katıyor dergimize.

-Sosyal medyayla aranız nasıl? En son bir video paylaşmış ve takipçileriniz de ikiye bölünmüştü...
Aktif kullanıyorum. Geçen gün bir video paylaştım. Pasaport programında yarışmacıyla bir görev sırasında fırlatma topuna bindiğimizde çok korkmuştuk. Ve ben de o esnada küfür etmişim yaşadığım heyecandan dolayı. Bende onun ham halini yayımladım. Bu çok eleştiri aldı. İkiye bölündü takipçilerim. Bir taraf kötü örnek oluyorsun derken, bir taraf da adam ego barındırmadan en doğal halini koymuş fikrini savundu. İkisi de haklı olabilir ama kendimin yaşadığı bir şey olduğu için koydum.
Konular Röportaj