Ümit Karan: 'Hesap ver Mancini!'

"Kasımpaşa yakaladığı fırsatları değerlendirse maç 20-0 bile bitebilirdi. Bu tablonun sorumlusu İtalyan teknik adamdır."

Ümit Karan: 'Hesap ver Mancini!'
Türkiye yazarı Ümit Karan; dün oynanan Galatasaray-Kasımpaşa karşılaşmasını yorumladı...

Kasımpaşa dün gece Türk Telekom Arena’da tarihi bir farkı kaçırdı. Abartmıyorum. Eğer Kasımpaşa yakaladığı fırsatların hepsini değerlendirebilse skor tabelası 20-0’ı gösterebilirdi.

Dün gece en çok üzüldüğüm tribünleri dolduran kadın ve çocuklar oldu. Sarı-kırmızılı futbolcuların ve özellikle de Mancini’nin bu kadar kötü bir Galatasaray izlettirmeye hakkı yok.

Evet, 6. dakikada Hakan Balta’nın kırmızı kartla oyun dışı kalması belki kırılma anıydı. Ancak Galatasaray 10 kişiyle de çok maç kazanmış bir takım. 10 kişiye göre doğru bir diziliş yaparsın ve bu kadar pozisyon vermezsin.

Mancini’nin Eboue ısrarını anlayabilmiş değilim. Sahada yürüyecek hali yok. Neden hâlâ oynuyor bunu İtalyan teknik adamın açıklaması lazım.

Farklı mağlubiyet bir tarafa Mancini’nin açıklaması gereken bir diğer konu ise 48. dakikada yaptığı oyuncu değişikliği.

Berk İsmail Ünsal’ı oyundan çıkarıp Yekta’yı alıyorsun. Bu değişikliğin mantığı nedir? Taktiği değiştireceksen bunu soyunma odasında yaparsın. 3 dakikada ne gördün ki, genç bir oyuncuyu oyundan alıyorsun.

Maç 3-0’a gelmiş. Yine bildik hareketler. Oyuna aldığın futbolcunun eline bir kağıt tutuşturuyorsun. Yıllardır futbolun içindeyim böyle bir hareket görmüş değilim.

Bana göre Mancini istifa etmez. Kalan parasını yani tazminatını almadan da bir yere gitmez. Yaptığı saçma işleri düşününce de insanın aklına hemen “Herhalde tazminat almak için yapıyor” geliyor. Başka bir izahını bulabilmiş değilim.

Haftalardır kötü oynayan savunma oyuncuları dün dibe vurdu. Bu kadar kolay çalım yiyen defans oyuncusu görmedim. Ceyhun’un bu performansıyla nasıl Galatasaray formasını giyebildiğini de anlayabilmiş değilim.

Semih’in dinlendirilmesi gerektiğini defalarca yazdım. Bu çocuk artık yoruldu ve çok fazla hata yapmaya başladı.

MAÇIN ADAMI

Ryan Babel

KIRILMA ANI

6. dakikadaki kırmızı kart
Konular Spor Haberleri