Çöplükteki sokak hayvanlarının bakıcısı oldu

Kırklareli'nin Babeski ilçesinde yaşayan Gökçer Korkmaz, çöp depolama alanındaki sokak hayvanlarının gönüllü bakıcılığını üstlendi.

Üniversiteyi bıraktıran sevgi
Habertürk'te yer alan habere göre Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesindeki eğitimini 3. sınıfta bırakan, Babaeski'de annesi ile yaşayan Gökçer Korkmaz (32), bir geliri olmamasına rağmen hayvanseverlerin desteğiyle sokak hayvanlarının hem karınlarını doyuruyor hem de yaralı olanların tedavisini yaptırıyor.

Korkmaz, her sabah su bidonları ile lokantalardan aldığı yemekleri koyduğu mobiletiyle ilçeye 15 kilometre uzaktaki ilçe çöplüğe gidiyor. Hayvanları besleyen, hasta ya da yaralı olanları da tedavi etmek üzere evine getiren Korkmaz, lokantada çalışan annesinin verdiği harçlıkla geçiniyor.

Sokak hayvanlarının çöp depolama alanındaki zorlu yaşamlarını gördükten sonra bir yıldır aksatmadan her gün onlarla ilgilendiğini AA muhabirine anlatan Korkmaz, şunları söyledi:

"Sokak köpeklerini çok seviyorum. Bir yıl önce sokak köpekleri için çöplüğe adımımı attım ve hasta, sakat, aç, kendini yalnız hisseden hayvanları gördüğümde yüreğim burkuldu. Bir yıldır hep buradayım. Bir yıl önce de üniversiteyi bıraktım. Buraya her geldiğimde hayvanlar gözümün içine bakıyor. Bana minnetle bakıyorlar. Buraya gelirken onlara su getiriyorum, mama getiriyor ve onlarla zaman geçiriyorum. Bir yıldır bu mücadelenin içerisindeyim."

Sağlığı ve gücü yettiği sürece sokak köpeklerine yardım etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Korkmaz, şöyle devam etti:

"Her insan gibi benimde hayallerim vardı, bende doktor, avukat, öğretmen, veteriner olmak isterdim ama ben buradaki mücadeleyi bırakıp hayvanlara sırtımı dönemem. Ben hayatımda ki her şeyi erteledim, üniversite eğitimimi yarıda bırakıp, hayatımı sokak köpeklerine adadım. Çünkü onlar bana karşılıksız sevgi gösteriyorlar. Bana herkes el verse buradaki yaşam normale dönecek. Sadece kurumlardan birazcık destek verilsin. Ben gücümün yettiği kadar burada yaşamaya ve mücadele etmeye devam edeceğim. Her insanın bir canlıya yardım etmesi zaten gerekiyor. Ben hayatım boyunca canlılara yardım etmeye devam edeceğim."

Bazı hayırseverlerin kendisine yardım ettiğini aktaran Korkmaz, "Ankara'dan bir teyze bana gazete yolluyor. 'Hiçbir şey yapamadım, köpekler üşümesin' diye gazete gönderiyor. Ben bu teyzenin elini öperim. Sevgiye inanmamız gerekiyor, her canlıya gereken değeri vermemiz gerekiyor. Ben yapmam gereken şeyi yapıyorum. Onlarla göz göze geldiğimde geri dönemez ve onları bırakamazdım." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, kış gelmeden çöplükteki sokak hayvanlarının üşümemesi için onlara artık inşaat malzemelerinden kulübe yaptığını da sözlerine ekledi.