Ünlü İpar Köşkü satışa çıkarıldı!

Merhum Şadan Kalkavan ile Mehmet Nazif Günal yıllar önce İpar Köşkü’nü aldı. Ancak iki aile anlaşamayınca tarihi yapı 45 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Ünlü İpar Köşkü satışa çıkarıldı!
Takvim Gazetesi'nden Ebru Kazıktaş'ın haberine göre İstanbul'daki İpar Köşkü 1997'de armatör Şadan Kalkavan ile MNG Holding'in patronu Mehmet Nazif Günal tarafından 8.5 milyon dolara Abidin Cevher Özden'den (Banker Kastelli) satın alındı.

Köşkte Kalkavan ve Günal'ın yüzde 50'şer hissesi vardı. Kalkavan 2015'te ölünce Kalkavan ve Günal aileleri arasında hisse anlaşmazlığı çıktı. Bunun üzerine tarihi yapı 29 Ağustos'ta 45 milyon dolara yeniden satışa çıkarıldı. Tarihi köşk, cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından 1901'de yaptırılmıştı. Ancak aile anlaşamayınca köşk 'Şeker Kralı' Hayri İpar'a satıldı. En küçük kardeş Mehmet İpar, 1950'de intihar etti. Hayri İpar, şirketlerini oğlu Ali'ye bıraktı. Ali İpar 1960'da döviz kaçırdığı gerekçesiyle tutuklandı.

Üzüntüden hastalanan Hayri İpar, öldü. Ardından kızı Muazzez intihar etti. Eşi Tevhide akıl hastanesine yatırıldı. Annesinin başına gelenleri öğrenen abla Muzaffer Menteş bu acıya dayanamadı.

Ailenin son kızı olan Selma İpar da 2005'te hizmetçisinin evinde öldü. Ali İpar Brezilya'da hayatını kaybeti. Banker Kastelli ise 2008'de intihar etti.