Ünlü isimler kanseri nasıl yendi?..

Özkan Uğur'dan Kayahan'a, Nilüfer'den Vahide Perçim'e pek çok isim; kanserle olan mücadelelerini sevgi ve moral gücüyle kazandıklarını söylüyor...

Ünlü isimler kanseri nasıl yendi?..

Kanser tedavisinde erken teşhis hayat kurtarıyor. Uygulanan tedavi yöntemleri kadar hastanın motivasyonu da kanserle mücadelede önemli. Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde hastalıkla mücadele ve tedavi yöntemleri çeşitli etkinliklerle anlatılıyor. Kanseri yenen ünlü isimler nasıl bir tedavi süreci geçirdiklerini ve hayata nasıl tutunduklarını anlattı...

DENİZ UĞUR

'HAREKETLİ YAŞADIM'

Üç yıl önce meme kanserine yakalanan Deniz Uğur, uzun süren mücadeleden galip çıktı. Ünlü oyuncu kanseri, sevenlerinin desteğiyle yendiğini söylüyor: "Doktoruma güvendim. Tedavi süresince hayatımda önemli değişiklikler yapmadım. Tuzlu ve ağır besinlerden uzak durdum, yediklerimin hijyenik olmasına dikkat ettim. Hastalığı hareketli bir yaşam sürerek atlattım. Doktorlarım bile şaşırdı. Bizi düşüncelerimiz yönlendirir. Herkese bu konuya eğilmelerini öneririm."

VAHİDE PERÇİM

'AFERİN SANA VAHİDE DİYORUM'

Vahide Perçim üç yıl önce yakalandığı meme kanserini nasıl yendiğini şöyle anlattı: "Kanserle savaşta umut çok önemlidir. Şu anda çok mutluyum. Sağlığım gayet iyi. Moralimi bozmadım. Hastalıktan korkmamak gerek. Kendimi zaten severim ama kanserden sonra daha çok sevmeye başladım. Kendime bakıp 'Aferin sana Vahide' diyorum. Kendimi düşünmem gerektiğini öğrendim."

NİLÜFER

'KONTROLLERİ İHMAL ETMEYİN'

Meme kanserini erken teşhisle yenen Nilüfer, bir mektup kaleme alıp kanseri nasıl yendiğini anlatmıştı: "Kanser olmak, zorlu bir sınavdan geçmek gibi. Kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Erken teşhis çok önemli. Herkese sabır ve şifa diliyorum. Moralinizi sakın bozmayın."

FİLİZ AKIN

'POZİTİF DÜŞÜNÜN'

Türk sinemasının efsanevi oyuncusu Filiz Akın, 2002'de kanserle tanıştı. Kendisine konulan nazofarenks kanseri (burun ve ağız arkasındaki bir tür kanser) teşhisinden sonra uzun süre tedavi gördü ve hastalığı alt etti. Ünlü oyuncu, kanser hastalarına şu tavsiyelerde bulunuyor: "Pozitif düşünün, moralinizi yüksek tutun, bağışıklık sisteminizi zayıflatacak stres ve sigara gibi etmenlerden uzak durun."

KAYAHAN

'SAĞLIĞIMA KAVUŞACAĞIM'

Pop müziğin usta ismi Kayahan, iki kez kanserle mücadele edip kazandı. Ünlü sanatçının hastalığı bir süre önce yeniden nüksetti. Sanatçı, hastalığıyla ilgili şöyle konuştu: "Hastalığımla ilgili birçok haber çıkıyor ve beni sevenler bu duruma üzülüyor. İnşallah tedavim bitince gazeteci dostlarla bir araya gelip her şeyi anlatacağım. İyiyim, Allah'ın izniyle sağlığıma kavuşacağım."

ÖZKAN UĞUR

HİÇ 'AH VAH ÇEKMEDİM'


MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur'a, geçtiğimiz yıl 'foliküler lenfoma' teşhisi konmuştu. Bir süre kemoterapi gören sanatçı, kanserle savaşını kazandı. Uğur, kanserle savaşını şöyle anlattı: "En başta doktoruma inandım, moralimi her zaman yüksek tuttum. Hastalığı hemen kabullendim ve 'Bu hastalığı nasıl atlatırım?' dedim. Oturup ah vah çekmekten daha yararlı!"

'SEVGİ HER ŞEYİN İLACI'

Arzum Onan; önce lenf kanseri ile mücadele etti, sonra da tiroid kanseri oldu. Onan, eşi Mehmet Aslantuğ'un desteği ile moralini hiç bozmadığını anlattı: "Mehmet her zaman elimi tuttu. Sevgi her şeyin ilacı." 

GÜL ÖZGÜVEN / SABAH İNTERNET SİTESİ