Ünlü isimlerden Moskova isyanı!..

Feridun Düzağaç, Cansel Elçin ve Ersin Korkut, Türk takımının Türkiye sınırında düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine yazdığı mektup için adlarının kullanılmasına tepki gösterdi.

Ünlü isimlerden Moskova isyanı!..
Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre Dünya Artistler Futbol Şampiyonası (Art-Futbol) bu yıl Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlendi. Turnuvanın sonunda sekizinci olan Türkiye Art Futbol takımı, Türkiye sınırında düşürülen Rus uçağında yaşamını yitiren pilot Oleg Peşkov’un ailesine “Acınızı paylaşıyoruz, Türk halkı bu olayı keşke yaşamasıydı” içerikli mektup yazdı.

‘ÇAĞLA İÇİN PARİS’TEYDİM’

Cansel Elçin, Feridun Düzağaç ve Ersin Korkut, Türkiye Art-Futbol takımında yer almamalarına ve Moskova’ya gitmemiş olmalarına rağmen adlarının kadroda gösterilmesine isyan etti. Elçin, turnuvanın düzenlendiği tarihlerde France Open Tenis Turnuvası’nda korta çıkan Çağla Büyükakçay’ı izlemek için Paris’te bulunduğunu söyleyerek “Ne Moskova’daki futbol turnuvasından ne de mektuptan haberim var. Adımın yer almadığım bir organizasyonda kullanılması etik değil” dedi.

‘BOZCAADA’DAN ÇIKMADIM’

Türkiye Art-Futbol takımında adı geçen bir diğer ünlü isim ise Feridun Düzağaç. Ünlü şarkıcı Moskova’ya gitmediğini dile getirerek “Ben uzun zamandır Bozcaada’dayım. Değil Rusya, İstanbul’a bile gitmedim. Burada bağ bahçe işleriyle uğraşıyorum. Sanıyorum bir yanlışlık oldu. Söz konusu mektuptan da haberim yok” yorumunu yaptı.

‘DÖRT AYDIR KÖYCEĞİZ’DEYİM’

Ersin Korkut da adının Türkiye Art-Futbol takımında olmasını şaşkınlıkla karşıladı. 4 aydır Köyceğiz’de olduğunu belirten Korkut, isyanını “Arkadaşlar arayıp turnuvaya katılıp katılmayacağımı sordu. O sıralar ayağımı burkmuş olduğum için ayakta bile duramıyordum. Bu nedenle Moskova’ya gidemeyeceğimi söyledim. Rus pilotun ailesine yazılan mektubu ise sizden öğrendim. Bulunmadığım bir yerde adımın geçirilmesi doğru bir davranış olmamış” sözleriyle dile getirdi.

Turnuvanın oynandığı tarihlerde Paris’te olduğunu belirten Cansel Elçin ve ayağını burktuğu için turnuvaya katılamayacağını belirten Ersin Korkut, Moskova’ya gitmiş gibi gösterilmelerine isyan etti.

Ünlü isimlerden Moskova isyanı!..