Ünlü isimlerin uyuşturucu davasında karar verildi

Çağatay Ulusoy ve Cenk Eren’in de aralarında olduğu 34 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında ceza yağdı. Mahkeme oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’ya, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 4 yıl 2 ay hapis, şarkıcı Cenk Eren’e ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Ünlü isimlerin uyuşturucu davasında karar verildi
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre İstinaf ve Bölge Adliye Mahkemesi’nin verilen cezaları onaması halinde karar kesinleşmiş olacak ve sanıklar cezalarını çekmek üzere hapse girecek. Cezayı bozması halinde ise dava yeniden görülecek.

Cenk Eren'in cezası 5 yıldan büyük olduğu için Yargıtay'a başvurma hakkı bulunuyor.

Oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve şarkıcı Cenk Eren 2013 yılında yapılan operasyonla, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Bir süre gözaltında kalan ve serbest bırakılan Karaca, Eren ve Ulusoy’un da arasında olduğu 34 sanık hakkında, “uyuşturucu madde ticareti yapmak”, “uyuşturucu madde kullanmak” ve “uyuşturucu madde temin etmek” suçlarından dava açıldı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan davanın karar duruşmasına başka suçtan tutuklu 4 sanık ile 6 tutuksuz sanık katıldı. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. Dosyaya ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, eski mütalaasını tekrar ederek celse arasında yakalanan firari sanık Mehmet Akgün ile ilgili ek mütalaa vereceğini söyledi. Savcı sanığın, “zincirleme şekilde uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Mütalaanın ardından son sözleri sorulan sanıklar haklarında beraat kararı verilmesin talep etti. Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Hüseyin Orçun Benli ve menajer Ayşe Selin Borankay’a “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Cezada iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, iki ünlü isme 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

KOKAİNE CEZA ARTTIRIMI

Aynı suçtan şarkıcı Cenk Eren’e de 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, Eren’den ele geçirilen maddenin kokain olduğunu belirterek, cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Cezada “iyi hal” indirimi uygulayan mahkeme Cenk Eren’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..