Ünlü şarkıcıların "90'lar" polemiği!..

Tuğba Özerk’in, 90’lı yıllarda her önüne gelenin şarkıcı olduğunu iddia etmesi ortalığı karıştırdı. Ünlü popçular, 90’lar ve 2000’li yıllarda yapılan müziği değerlendirdi. Popun önemli isimleri 90’ları savundu.

Ünlü şarkıcıların "90'lar" polemiği!..
Bugün'den Okan Işık'ın haberine göre ünlü isimler şöyle konuştu:

MUSTAFA SANDAL: "Günümüzde kalite iyice düştü"

90'lardaki isimlere bir bakın,  Kenan Doğulu, Tarkan, Serdar Ortaç ve benim gibi birçok başarılı ve kalıcı sanatçı var. Bizim en büyük derdimiz hep güzel bir eser ortaya çıkarmaktı. Yani derdimiz popüler olmak için şarkı yapmak değildi. Şimdi millet popüler olma  telaşında. Kalite iyice düştü. Dinleyici de bunu yemiyor artık.

TUĞBA ÖZERK: "İnsanların kulakları karıştı"

90’lı yıllarda pop müzik karman çorman oldu. Erken kalkan şarkıcı oluyordu. İnsanların resmen kulakları karıştı. İyi şarkıların yanında çok kötü parçalar yapılıyordu. O zaman ne çıkartılırsa satıyordu. ‘Bir gecede kaset bastırıp çıkarttığımızı biliyorum’ diyen yapımcı dostlarım var.

YONCA EVCİMİK: "Geçmişteki samimiyet şimdi yok"

90’larda müzik çok daha iyiymiş ki hâlâ müzik sektörü o dönemden nemalanıyor. O yıllardaki  samimiyet şimdi yok. Artık şarkıların ritimleri bile tek düze. Şimdi şöhret olmak daha kolay ama kalıcı olmuyor.

BETÜL DEMİR: "90’ları daha sahici buluyorum"

90’ları çok seviyorum ve daha sahici buluyorum. Tabii ki bu 2000’lerde yaptığım müziği beğenmiyorum anlamına gelmiyor ama 90’ların şarkıları daha kalıcı oldu.