Ünlü spikerin kızı feci şekilde can verdi!

Dalaman'da ailesiyle kaldığı otelde kaydıraktan kayarak girdiği havuzda, saçları havalandırma motoruna dolanan 11 yaşındaki Sofia, günler süren yaşam mücadelesini kaybetti. Aile olayla ilgili dava açmaya hazırlanıyor.

Ünlü spikerin kızı feci şekilde can verdi!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Kolombiya'nın en ünlü kadın spor spikeri ile İsrailli bir işadamının 11 yaşındaki kızları Sofia'nın saçları, tatil yaptıkları Muğla'daki lüks bir otelin kaydırak havuzunda havalandırma motoruna dolandı. Baba, kızını dakikalar sonra saçlarını keserek kurtardı, ancak tedaviye alınan Sofia kurtarılamadı.

Kolombiya'nın en ünlü spor spikerlerinden Jacqueline Cepeda Perez ve İsrailli işadamı eşi Victor Enrıque El Khoury Sejnaui, geçen ay 11 yaşındaki kızı Sofia El Khoury Sejnaui ile birlikte, tatil için Muğla'nın gözde merkezlerinden Sarıgermede'deki lüks bir otele geldi.

Neşe içinde tatilini geçiren çiftin kızı Sofia, en çok otelin havuzundaki su kaydırağını sevdi. Günün büyük bölümünü kaydırakta geçiren Sofia, Ramazan Bayramı'nın son günü de anne ve babası havuzun kenarında arkadaşlarıyla güneşlenirken, kaydırağa çıktı. Neşe içinde kayan küçük kız, her zamanki gibi havuza düştü. Ancak bu kez su yüzüne çıkmadı. Kızının yüzeye çıkmadığını gören baba, hemen havuza atladı. Sofia'nın suyun dibinde çırpındığını gören baba, kurtarmak için hamle yaptı ama başarılı olamadı. Çünkü Sofia'nın uzun sarı saçları, havuzun dibindeki havalandırma motoruna dolanmıştı. Bunun üzerine hemen havuzdan çıkıp bir makas bulan baba yeniden suya daldı ve kızının saçlarını keserek yüzeye çıkardı.

Uzun süre suda kaldığı için baygın olan küçük kız, havuz başında yapılan ilk müdahalenin ardından Ortaca'daki özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

İsrail'e götürüldü

Günlerce yoğun bakımda kalan Sofia'nın durumunda bir iyileşme olmayınca baba son çare olarak özel uçakla İsrail'deki ünlü bir doktoru Ortaca'ya getirdi. Küçük kızın durumunu inceleyen ve meslektaşlarından bilgi alan doktor, tedaviye İsrail'de devam etmeye karar verdi. Bunun üzerine küçük kız, özel bir hava ambulansıyla İsrail'e götürüldü. Ancak, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma sürerken Sofia, İsrail'de düzenlenen ve beyaz güvercinlerle balonların uçurulduğu bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Sarıgerme Jandarma Komutanlığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, işadamı baba Victor Enrıque El Khoury ve anne Jacquelıne'nin dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Muslera da aradı

Bu arada anne Jacquelıne Cepeda Perez'in arkadaşı olan Galatasaray'ın Uruguaylı milli kalecisi Fernandoa Muslera'nın da olayı duyunca aileyi arayarak üzüntülerini dile getirdiği bildirildi.