Ünlü (!) TV eleştirmeninden tam yol tornistan!

Milliyet gazetesi TV eleştirmeni Sina Koloğlu, bir 'öyle' yazdı bir de 'böyle'...

Ünlü (!) TV eleştirmeninden tam yol tornistan!
BİR GÜN ÖYLE, BİR GÜN BÖYLE...

Milliyet TV yazarı (21.05.2014) 'Siyahlar İçinde Evlendirmek' başlıklı yazısında "Haftanın ilk yayınında Esra Erol, adaylar, avukatlar ve psikolog siyahlar içindeydi. Orkestra yoktu, siyah bir kuyruklu piyano ve siyah takım elbiseli piyanist vardı. Solgun notalardan çalıyordu. ‘Gerekirse ilk adım siyahlar içinde de atılır’ mesajı verdiler. Bence 'Biz bu hafta program yapmıyoruz' denilse daha doğru olurdu; böyle siyahlarla çıkmak yerine. Kaç gün siyah giyilir ki? Sonra mecburen eller havaya..." satırlarını kaleme alarak Soma faciasının acısını kalbimizde hissettiğimiz şu günlerde Esra Erol'un yayın yapmasını çok doğru bulmadığını ifade ederek Fox TV'nin evlendirme programına ilişkin eleştiride bulunmuştu.

İŞTE O YAZI!...

Aynı Koloğlu 2 gün boyunca düşünüp taşınmış olmalı ki bugün "Ne Esra Erol beni arayıp ‘sitemlerini dile’ getirdi, ne de ben 'yanlış yapmışım' diyorum" diye başladığı satırlarında 2 gün önce yazdığı kendi yazısını eleştirdi.

"Hissettim ki iş, Erol’un Soma’ya gitmesi eleştirisine bağlanmış" diyen Koloğlu'nun yazısını okurken bizler de ister istemez "Siyahlar içinde giyinmek derken kötü giden ekonomiyi mi kast etmişti" ya da "'Kaç gün siyah giyilir ki?' derken 2014 sonbahar modasında siyah rengin yer almadığını mı ima etmişti?" demekten kendimizi alamadık...

İşte Sina Koloğlu'nun bugün Milliyet'te yer alan yazısı... Bu 'dönüş' okurken sizi de çok ama çok şaşırtacak...

*******

ESRA EROL’A BİRAZ SERT ÇIKMIŞIM!

Esra Erol’un Soma’daki patlamadan sonra siyahlar giyerek programını devam ettirdiğini yazmıştım.

Baştan söyleyeyim; ne Esra Erol beni arayıp ‘sitemlerini dile’ getirdi, ne de ben 'yanlış yapmışım' diyorum.

Sadece epey bir ‘ilgi’ görmüş o yazım  internet ortamında. Hissettim ki iş, Erol’un Soma’ya gitmesi eleştirisine bağlanmış.

Bir; Soma’ya gidişin herhangi yanlış bir tarafını göremedim. İki; bu program vatandaşın duygu dünyasının boyutunu vermesi açısından önemli. Üç; Esra Erol şov olsun diye siyahları giymemiş ve fakat bu sorunun da sorulmasını engelleyememiş!

Sina KOLOĞLU