Uşak'tan Ağrı'ya 'kitap'tan köprü!

Belediye'nin düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kentte sahnelenen "2'si 1 Arada" oyununun biletleri ile alınan kitap ve resim defterleri Ağrı Doğubeyazıt Nuhun Gemisi İlköğretim Okulu öğrencilerine gönderildi

Uşak'tan Ağrı'ya 'kitap'tan köprü!
Yeni Asır'dan Serkan Karayol'un haberine göre Uşak Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında geçen ay düzenlediği "2'si 1 Arada" isimli oyunda toplanan kitap ve resim defterleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. Ağrı Doğubeyazıt Nuhun Gemisi İlköğretim Okulu öğrencileri, gelen hediyeler için Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a teşekkür etti.

Hem sanat hem hayır

Başkan Cahan, Uşak'ın her alanda ilerlemesini istediklerini belirterek, bu nedenle kültür sanat etkinliklerine daha fazla yer vermeye çalıştıklarını söyledi. Sosyal sorumluluk bilinci içinde hareket ettiklerini vurgulayan Cahan, "Bir yıl içinde kültür sanat etkinliklerinin yanında sosyal sorumluluk projeleriyle de başarı sağladık. Son yaptığımız etkinlikte ise tiyatro oyununun biletlerinin karşılığı olarak kitap ve resim defteri topladık. Ağrı'ya ulaşan kırtasiye malzemelerimizle orada kısıtlı imkanlarla öğrenim gören çocuklarımızı sevindirdik" diye konuştu.

Öğrencilerin gözlerindeki parıltının en büyük referansları olduğunu vurgulayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu tür kampanyalarla başka şehirlerde yaşayan çocuklarla gönül köprüsü kurduklarını ifade etti.

Çalışmalar devam edecek

Başkan Cahan, Uşak Belediyesi'nin bundan sonra da sosyal sorumluk projeleriyle anılan kentler arasında yerini alacağını kaydetti. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini anlatan Cahan, şunları söyledi: "Bizler 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerif'ini kendimize rehber edinen bir anlayışa sahibiz. Bu nedenle gerek ilimizde, gerekse il dışında zor durumda olan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Bunun yöntemini ise farklı yollarla gerçekleştiriyoruz. Son projemizde de Ağrı'daki minik öğrencilere gönderdiğimiz kitap ve resim defterlerini kentimizde oynanan tiyatro oyunu biletlerinin karşılığında aldık. Benzeri çalışmalarımız sürecek. Aldığımız tek bir dua bile bizler için en büyük mükafattır."