Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik

'Her şey bitmiştir artık' gibi pek çok dillerden düşmeyen şarkının bestekarı İbrahim Özoral, 81 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü bestekar, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik
İHA'da yer alan habere göre ünlü bestekar İbrahim Özoral, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

'Her şey bitmiştir artık' gibi pek çok unutulmaz şarkının bestekarı 81 yaşındaki sanatçının acı haberini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün duyurdu.

İbrahim Özoral'ın cenazesi bugün Büyükçekmece'de bulunan Kuba Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Bestekar Özoral'ın kendi ağzından hayat hikayesi:

"1935 senesinde İstanbul ili Cerrahpaşa'da Bozacı Odalar sokağı No:23 te doğmuşum. İlk okulda okul marşlarıyla müziğe başladım. Hatta müzik öğretmenimin desteği ve teşviki ile sembolik olarak marşlara şeflik yapardım.

1952 senesinde İstanbul Belediye Konservatuarı Türk müziği bölümü imtihanına girdim. İmtihan heyetinde çok değerli sanatçı Minür Nurettin Selçuk ve zamanının tanınmış hocaları vardı. Bir hoca ayağa kalktı, sonradan isminin Minür Ceyhan şan hocası olduğunu öğrendim. Minür Ceyhan bey imtihan heyetine dönerek; ' Beyler müsadenizle ingiliz kumaşı ile çöpçü elbisesi yaptırmayalım. Çok güzel bir ses yakaladık. Bunu batı musikisinde değerlendirelim. Bu talebeyi batı musikisi imtihan heyetine götürüp orada imtihan edelim. Burada kazandığı için orada da muhakkak kazanır' dedi. İmtihan heyeti beni dinledi ve konservatuara girme hakkını kazandım. 4 sene şan dersi aldım.

1954 senesinde askerlik çağım gelmişti. Oklulun yalnız müzik dersleri olduğu için mecburen Kütahya Er Eğitim Tugayı'na gönderildim. Burada bandoya seçildim, eğitimimi yaptım, yeni kurulan hava kuvvetleri bando okuluna kurs eri olarak gönderildim. Müzik bilgimin olması okul komutanı rahmetli ve değerli hocam Asaf Güven tarafından Eskişehir Hava Okullar Komutanlığı'na gönderildim. Talebe kaydım yapıldı ve tekrar bando okuluna döndüm.

1957 senesinde astsubay olarak mezun oldum. Yeni kurulan Hava Kuvvetleri Orkestrasında solist ve müzisyen olarak çalışmalara başladık. Okulda da solfej ve fagot öğretmenliği görevini yaptım. 1960 senesinde radyoya gittiğimde Tarık Kip'in fasıllarında fagotla türk musikisi çalmaya başladım. İsmet Nedim le tanıştım ve akordeon çaldığımı öğrenen İsmet Nedim beni Ankara Radyosu'ndaki programına aldı. Ve 1960 senesinden 1965 senesine kadar solist saz olarak program yaptım.

1965 senesinde Zeki Müren'in Fahrettin Aslan Bey'e ısrarları ile Maksim gazinolarına bir futbolcu gibi transfer oldum. 20 sene Maksim sahnelerinde bazen solist oldum, bazen assolistlere sazımla eşlik ettim. Bu zaman zarfında film müzikleri yaptım. Acar Film şirketinin müzik yönetmeni oldum.

Sanat yaşamım içerisinde 500 e yakın şarkı besteledim. Yaptığım besteleri okuyan sanatçılar arasında; Behiye Aksoy, Zeki Müren, Emel Sayın, Mediha Demirkıran, Gönül Yazar, Bülent Ersoy, Mustafa Sağyaşar, Ziya Taşkent, Sevim Tanürek, Taner Şener, Coşkun Sabah, Sevim Şengül, Güneri Tecer, Perihan Altındağ, Jale Ertürk, Yeliz, Baha, Kevser Tanrıkurt, Mualla Mukadder, Bülent Oral, Naim Akan, Rana Alagöz, oğlum Feridun Özoral ve daha aklıma gelmeyen birçok isim var.

Kendim 7 plak, 2 kaset ayrıca İsrail'de konserlerim sırasında 1 video 2 kaset yaptım. Her biri bestelenmiş şiirlerimi bu kitapta topladım.

Beste yapma çalışmalarım hala devam etmektedir. Ayrıca 7 senaryo yazdım. Sanat yaşamım hala devam etmektedir.

Sanat sanatçıyla beraber doğar, gelişir. Sanatçı göç eder gider... Bıraktığı eserler ise halka mal olur. Zaman zaman o eserleri de kendisi gibi teker teker yok olur. Dillerde kalanlar hariç, bu böyledir böyle devam eder."


SacitAslan.Com olarak İbrahim Özoral'a Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve baş sağlığı dileriz...

Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik

Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik - Resim : 2

Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik - Resim : 3

Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik - Resim : 4

Usta bestekar İbrahim Özoral'ı kaybettik - Resim : 5

Konular Müzik