Usta sesten arşivlik albüm

Türk Pop Müzik tarihinde her birinin önemli yeri olan bu unutulmaz şarkıların yaratıcısı Bora Ayanoğlu; sahibinden sesinden tüm eserlerini bir albümde topladı.

Usta sesten arşivlik albüm

Güzel şarkıların modası geçmez, yıllarca dillerden düşmez, her dinleyişte aynı zevkle ve heyecanla dinlenir. Alpay’dan dinlediğimiz “Fabrika Kızı”, Zerrin Özer’in sesinden “O Yaz”, rahmetli Murat Göğebakan’dan farklı sözlerle dinlediğimiz “Yunus” (Ay Yüzlüm) gibi… “Güller ve Dudaklar” şarkısını bilmem kaçıncı kez dinlerken aldığımız keyif gibi.

Türk Pop Müzik tarihinde her birinin önemli yeri olan bu unutulmaz şarkıların yaratıcısı Bora Ayanoğlu; sahibinden sesinden tüm eserlerini bir albümde topladı.

Söz-Müzik: BORA AYANOĞLU

Albümün en önemli özelliklerinden biri, bu eserlerin besteci ve söz yazarı Bora Ayanoğlu’nun, daha önce okumadığı, başka sanatçıların sesinden dinleyip, sevdiğimiz bestelerini de, ilk kez kendi yorumuyla bir albümde topluyor olması. Arşiv değeri taşıyacak albümdeki tüm şarkıların düzenlemesi de Bora Ayanoğlu’na ait.

Her biri ayrı ayrı değerli şarkılardan oluşan albüm, We Play müzik şirketinin yeni markası We Pop etiketiyle, 24 Eylül 2014 tarihinde tüm müzik marketlerde yerini alıyor. Ayrıca müzik severler tüm dijital platformlardan da sevdiği şarkıları indirebilecek. Bir yıldır titizlikle çalışılan albümün managementini, aynı zamanda yapımcılarından olan Zeynep Göktürk gerçekleştirdi.

Türk Pop Müziğin en önemli bestecilerinden Bora Ayanoğlu’nun her biri gönüllere taht kurmuş 11 eserinin kendi sesinden ve yeni düzenlemeleriyle ve ayrıca 2 yepyeni eser de bu albümde yerini alıyor.

Track list:
-       O yaz
-       Yunus
-       Fabrika Kızı
-       Güller ve Dudaklar
-       Küçüğüm
-       Ne Zaman Uzak Kalsam Senden
-       Kırık Aynalar
-       Penceresi Önünde
-       Sevgi Var ya
-       Rose-Marie
-       Bir Gün Tekrar
-       Hadi Çılgınım
-       O Deniz Şehrinde


BORA AYANOĞLU KİMDİR?

Tiyatrocu/sinemacı anne-babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ve kulislerde büyüyen ve dolayısı ile çok küçük yaşlardan itibaren sanat hayatının içinde olan Bora Ayanoğlu 1946 yılında İstanbul’da doğdu. Babası tiyatro, sinema oyuncusu/yönetmeni Sami Ayanoğlu, annesi tiyatro oyuncusu ve ilk kadın tiyatro sahibesi Şayeste Ayanoğlu’dur. Galatasaray Lisesi’nde okuduktan sonra, 1963 yılında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosuna stajyer oyuncu olarak girdi. Otuzdan fazla oyunda rol aldı, oyun müzikleri yazdı. Tiyatroya başladığı yıl, aynı zamanda sinema oyunculuğuna ve besteciliğe başladı. Bir süre sonra şarkıları bestelemekler kalmayıp şarkıların sözlerini de yazmaya ve kendisi seslendirmeye başladı.

1993 yılında Altın Güvercin yarışmasında 4 dalda birinci olmuş, pek çok 45’lik plak, LP, kaset ve CD yapmıştır. Birçok sanatçının hayatında önemli yeri olan şarkılara imza atmıştır. Ayrıca “Çiçekli Saksı Sokağı” adında bir müzikali bulunmaktadır.

Pekçok tiyatro oyununda, sinema filminde ve dizide rol almış olan sanatçı halen senaryosunu yazdığı bir dizi film projesi üzerinde çalışmaktadır.

Usta sesten arşivlik albüm

Konular Müzik