'Uykusuzluk' sorunu çekenler dikkat!

Yatakta bir o yana bir bu yana dönüp sabahı edenler dikkat! Uzmanlar ninni gibi uykuyu getirecek karışım tarifi veriyor...

'Uykusuzluk' sorunu çekenler dikkat!
Takvim'de yer alan habere göre kötü beslenme alışkanlıkları, aşırı yorgunluk gibi durumlar uykusuz gecelere neden olabiliyor. Ancak bu durumda mucize karışımlar imdada koşuyor. Öğle yemeklerinden sonra tüketilecek kuşkonmazlı içeceğin derin bir uyku çekmeye yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, karışım tarifini ve içerisinde malzemelerin uyku üzerindeki etkisini anlatıyor...

Malzemeler:
9 kuşkonmaz
2 adet kereviz sapı
1 limon
1 salatalık
1 yeşil elma
1 adet zencefil kökü

HAZIRLANIŞI:
Her şeyden önce kuşkonmazları 5 dakika suya bırakın. Sonra meyveleri, salatalığı ve limonu kesin. Blenderda bunları ve geri kalan zencefil ile kereviz saplarını harmanlayın. Öğle yemeğinden sonra bu içeceği tüketin.


Kuşkonmaz: C., A ve E vitamini açısından zengin olan kuşkonmaz, önemli ölçüde lif içerir. Ayrıca K vitamini ile kasların gevşemesini sağlar. Uykuyu getirir.

Salatalık : Uykusuzluğun cilt üzerindeki olumsuz etkilerini azaltırken, aynı zamanda vücudu rahatlatarak iyi bir uyku çekmenizi sağlar.

Kereviz: Esansiyel yağ ve minerallerden zengin bu besin uyku bozukluğuyla savaşır. Magnezyum içeriğiyle vücudu gevşetir.

Zencefil: Son derece iyi bir idrar söktürücü olan zencefilin yatıştırma işlevi vardır.