Vahide Perçin'in filmi nihayet görücüye çıktı

Başrollerini Vahide Perçin ve Selçuk Yöntem'in paylaştığı 'Ayhan Hanım' adlı sinema filminin gala tadındaki ilk gösterimi önceki akşam Beyoğlu Atlas Sinemaları'nda yapıldı.

Vahide Perçin'in filmi nihayet görücüye çıktı

Vahide Perçin geceye kızı Alize Gördüm ile katılırken, Selçuk Yöntem geceye kızı Iraz Yöntem ve eşi Cihan Yöntem ile katıldı.

Vahide Perçin film hakkında, "Emek dolu güzel bir proje oldu. Filmin çekimlerine yaklaşık 3,5 yıl önce başlamıştık ancak benim talihsiz rahatsızlığımdan dolayı çekimler yarım kalmıştı. Sevgili Levent Semerci ve set ekibinin desteğiyle iyileştikten sonra çekimlerimizi tamamladık. Ortaya güzel bir iş çıkardığımıza inanıyoruz" dedi.

AYHAN HANIM HAKKINDA:

Ayhan Hanım, Türkiye'nin yakın tarihine damgasını vuran 12 Eylül 1980 darbesi sürecinde bir ailenin dramını konu almaktadır.

Ayhan Hanım politika ile ilgisi olmayan, sade bir ev kadınıdır, 4 oğlu vardır. Eşi emekli bir astsubay olan Ahmet Bey'dir. 1977'nin yaklaşan darbeye işaret ettiği kaotik günleridir. Ayhan Hanım, eşi, kendisi ve küçük oğlu dönemin hareketli politik karmaşasından ne kadar uzak ise diğer üç oğlu da aksine o olayların bizzat içinde olan gençlerdir. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle birlikte ailenin dağılma süreci başlar.

Çekimleri Eskişehir'de kurulan Taksim Meydanı ve platoda gerçekleştirilen filmin görüntü yönetmenliğini, senaristliğini, dans kareografisini ve yönetmenliğini Levent Semerci'nin üstlendiği filmin vizyon tarihi henüz netleşmedi.