Vahşi cinayete akıl almaz mazeret!..

Müebbet hapsi istenen Recep İnçke, öldürdüğü eşinin "görevlerini yerine getirmediğini" öne sürdü.

Vahşi cinayete akıl almaz mazeret!..
Sabah'tan Fatih Ulaş'ın haberine göre İstanbul Kağıthane'de boşanma davası açan eşi Nisa Ece İnçke'yi tabancayla vurarak öldüren Recep İnçke'nin mahkemedeki "Cinnet getirmeme o neden oldu" savunması tepki topladı.

Recep İnçke 7 Aralık 2016'da boşanma davaları sürerken, Kağıthane'deki evine gittiği eşi Nisa Ece İnçke'yi öldürmüştü. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dün üçüncü duruşma yapıldı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Recep İnçke, savunmasını yazılı olarak sundu. Savunmasında 4 kurşunla öldürdüğü eşini suçlayan İnçke, "Rahmetli, bazı görevlerini yerine getirmiyordu" dedi. 'Kadının asli görevinin yemek yapmak, çay demlemek ve evine bakmak olduğu' iddiasında bulunan İnçke, bu konularda anlaşmazlık yaşadıklarını söyledi.

Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Adliye önünde Nisa Ece İnçke'nin ailesiyle birlikte açıklama yapan KADEM üyesi avukatlar, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Avukatlar, "Sanığın her türlü takdir indiriminden yararlanmak isteyeceğini biliyoruz ve maktulün hatırasına da saygısızlık edeceğinden endişe ediyoruz. Bu nedenle buradayız" diye konuştu. Genç kadının kardeşi Bedrettin Ece de sanığa en ağır cezanın verilmesini istediklerini, cezanın caydırıcı olması gerektiğini söyledi.