Vatandaş borçtan kurtuluyor

Vatandaşlar bu ayın sonuna kadar başvurduklarında kamuya tüm borçları yapılandıracak. Trafik cezası, emlak vergisi, su faturası, kredi yurtlar kurumu borçları gibi alacaklar da yapılandırma kapsamına alındı.

Vatandaş borçtan kurtuluyor
Takvim'de yer alan habere göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında 1 milyon 711 bin mükellefin yeniden yapılandırma, 125 bin mükellefin de matrah artırımı ve kayıtların düzeltilmesi için başvuruda bulunduğunu belirterek, "Bugün itibarıyla 9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcunu yapılandırmış durumdayız. Yine matrah ve vergi artırımı kayıt düzeltmelerinden de 1,5 milyar liralık tahakkuku yapmış olduk." dedi.

Maliye Bakanlığının ödeme gücü olan vatandaştan vergiyi tam ve zamanında alabilmesinin esas olduğunu vurgulayan Ağbal, "Ödeme güçlüğü içinde olduğu için vergi borçlarını ödeyemeyen iyi niyetli mükelleflerin zor gününde yanında olacağız" dedi.

36 TAKSİT İMKANI VAR

Vergi borcu olan vatandaşların yapılandırma başvuruları devam ediyor. Vatandaşlar 36 aya kadar taksit ya da peşin ödeme seçeneğinden birini tercih edebiliyor. Ana para üzerinden yapılan taksitlendirmelerde faizler siliniyor. Taksitlere enflasyon farkı ekleniyor...