Ve Meryem Bebek, doğdu!

Anne karnındayken karaciğerde bulunan iki milimetre çapındaki damardan 11 kez kan nakli gerçekleştirilen Meryem Bebek doğdu.

Ve Meryem Bebek, doğdu!
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Konya'da anne karnındayken karaciğerlerinde bulunan iki milimetre çapındaki damardan 11 kez kan nakli gerçekleştirilen Meryem Bebek, doktoruna göre dünyada anne karnında bu kadar çok kan verilip yaşayan tek bebek oldu.

İki sağlıklı çocukları olan Ayşegül (35) ile Kemal İnanç (40) çifti, bir yıl önce 34 haftalıkken anne karnındaki bebeklerini kaybetti.

Bir süre sonra ikizlere hamile kalan Ayşegül inanç, bebeklerinin kansızlık problemi yaşadığını öğrendi.

Hastaneye başvuran İnanç çifti, bebeklerine anne karnında kan nakli gerçekleştirileceğini öğrenince korktu. Müdahale edilmediğinde hayati riski olan anne karnındaki bebeklere, iki milimetre çapındaki damardan başarılı şekilde kan nakli gerçekleştirildi.

Operasyon sonrası 165 ve 180 gram ağırlığında olan ikiz kızlar, hamileliğin 28. haftasında doğdu. Bebeklerden biri dünyaya geldikten iki gün sonra hayatını kaybetti.

Adı Meryem olan ve 1 kilo 420 gram ağırlığında hayata gözlerini açan bebeğin ise sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.