VE ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Turkcell Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Denizlispor'u 2-1mağlup eden Beşiktaş puanını 71'e çıkarttı ve 2008/2009 sezonu şampiyonu oldu...

VE ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ın gollerini 28. dakikada Holosko ve 64. dakikada İbrahim Toraman attı. Denizlispor'un tek golünü ise 85. dakikada Braga kaydetti.

BEŞİKTAŞLILAR ŞAMPİYONLUĞU KUTLUYOR
Maçın bitiş düdüğü ile Beşiktaş'ın bütün futbolcuları ve teknik heyet şampiyonluk tişörtlerini giyerek, ellerinde bayraklarla sahaya girdiler ve büyük coşku yaşadılar.

DEMİRÖREN VE DENİZLİ AĞLADI
Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayarak türk futbol tarihinde bir ilke imza atan Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ile Başkan Yıldırım Demirören maçın son düdüğü ile göz yaşlarını tutamadılar.

TARAFTARLARDA BÜYÜK COŞTU VAR
6 sezon sonra şampiyonluğu yeniden göğüsleyen Beşiktaş takımının taraftarları bu şampiyonluğu doyasıya kutluyor. Özellikle Beşiktaş Meydanı'ndaki 10 bini aşkın kişi, Taksim ve Denizli'deki taraftarlar zaferi kutluyorlar.

Sivasspor ise Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenilmesine rağmen, Trabzonspor'un evinde aynı skorla Fenerbahçe'ye yenilmesinden dolayı ligi 66 puanla 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan; Trabzonspor ise 65 puanla 3. oldu ve yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazandı. 

FENERBAHÇE VE GALATASARAY 2. TURDAN KATILIYOR
Süper Lig'i 61 puanla bitiren Fenerbahçe 4'üncü ve aynı puana sahip Galatasaray ise averajla 5. oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne kaldı. Bu sıralamayla iki takım da bu lige 2. turdan katılmaya hak kazandı.

İŞTE SIRALAMA, KİMİN NEREYE GİDECEĞİ VE MAÇ TARİHLERİ
Beşiktaş 71 puanla şampiyon oldu ve Devler Ligi'ne ön eleme oynamadan girecek.  İlk maç tarihleri: 15/16 Eylül 2009.

Sivasspor 66 puanla 2. oldu ve Devler Ligi'ne 3. ön elemeden girecek. Maç tarihleri: 28/29 Temmuz ve 4/5 Ağustos 2009.

Trabzonspor 65 puanla 3. oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan gitmeye hak kazandı. Maç tarihleri: 30 Temmuz ve 6 Ağustos 2009.

Fenerbahçe 61 puanla 4. oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan gitmeye hak kazandı. Maç tarihleri: 16 ve 23 Temmuz 2009.

Galatasaray 61 puan ve averajla 5. oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne Fenerbahçe gibi 2. ön eleme turundan gitmeye hak kazandı. Maç tarihleri: 16 ve 23 Temmuz 2009.

KONYA'YI ANTALYA YAKTI

Hacettepe ile Kocaelispor geçtiğimiz haftalarda lige veda etmişti. Bu akşam ise ligin dibi ilginç mücadelelere sahne oldu; Gençlerbirliği, Kayserispor'a 4-0 yenildi, Antalyaspor, Ankaragücü'nü 1-0 yendi ve Konyaspor, Ankaraspor'u 3-0 yenmesine rağmen 3'lü averajla ligden düşen son takım oldu. 

Bu arada bu 3 maçtan Gençlerbirliği - Kayserispor ve Konyaspor - Ankaraspor maçı aynı sonuçla; Antalyaspor - Ankaragücü maçı ise berabere bitseydi Konyaspor ligde kalacak, Gençlerbirliği lige veda edecekti.

MİLAN BAROS GOL KRALI OLDU

Hürriyet

Konular Spor Haberleri