Vertigonun dermanı zencefil ve sirke

Baş dönmesi ve denge bozukluğu ile belirti veren vertigo hastalığı hemen herkesi etkileyebiliyor. Ciddi sorunlara yol açan bu rahatsızlık için uzmanlar, elma sirkesi, zerdeçal, zencefil ve ıspanak öneriyor.

Vertigonun dermanı zencefil ve sirke
Takvim'de yer alan habere göre baş dönmesi, kontrol kaybı ve oryantasyon bozukluğu olarak adlandırılan vertigo kulak çınlaması, duyma kaybı, yürüme güçlüğü, bilinç bozukluğu ve denge kaybı olarak belirti veriyor. Uzmanlar tedavi sonucu netleşen vertigo çeşidine göre bitkisel tedavi metotları sunuyor:

KANSIZLIKTAN OLUŞAN:

Kansızlığa kırmızı et ve sığır karaciğeri çok iyi gelir. Demir içeren gıdalar tüketmesi gerekmektedir. Ispanak ve kereviz bolca yenebilir. Kırmızı pancar da etkili bir yiyecektir. Pancarı haşlayıp suyunu sabah öğlen ve akşam bir bardak içmelisiniz.

KULAK NEDENİYLE:

Karayılan otu birebirdir. Günde sadece 1 bardak içilmelidir. 10 gram karayılan otunu 1 su bardağı suyun içerisine konularak, 5 dakika kaynatılır. Demleyip ılıttıktan sonra içilir.

MS HASTALIĞI NEDENİYLE:

Alkol ve sigara bırakılmalı. 3 beyazdan (şeker, un, tuz) tamamen uzak durulmalı. Sabah ve akşam olmak üzere 1 su bardağı zerdeçal çayı içmek faydalıdır. Ayrıca çayınıza yarım limon sıkın.

SEBEP MENİER HASTALIĞI İSE:

Toz halindeki çörek otunu, 1 tatlı kaşığı saf süzme balla karıştırıp yiyin. Her sabah aç karnına bu yapılmalı. Bir bardak sütün içerisine 1 yemek kaşığı zencefil ve karanfil ekleyip ısıtın. Her akşam uyumadan önce için. Diğer yöntem ise 1 yemek kaşığı toz bektaşi üzümünü ile 1 kaşık kişniş tohumunu karıştırın. Bir bardak sıcak suyun içerisinde sabaha kadar bekletip için.

ELMA SİRKESİ:

Baş dönmesinin nedeni kan basıncı ya da kan şekerindeki dengesizlik olursa, elma sirkesiyle buna çözüm bulabilirsiniz. İçeriğinde sitrik asit, mineral, vitamin, asetik asit, amino asit ve doğal enzimler bulunan elma sirkesi çok sayıda derde deva olabilir. Günde 2 defa ballı elma sirkesi içerek baş dönmesinden kurtulabilirsiniz.

PAPATYA:

Yatıştırıcı özelliği olan bu bitki, hastalarda olan mide bulantısına ve baş dönmesine iyi gelir. 1 su bardağı kaynamış suyun içine, 1 tatlı kaşığı papatya koyarak demleyin. Bunu her gün içerek vertigo nedeniyle oluşan baş dönmesinden kurtulabilirsiniz. Özellikle stresi azaltan, sindirimi rahatlatan papatya, hastaların baş dönmesi yakınmalarını azaltır. Ayrıca nane, kereviz, yeşil çay, ökse otu, kabak gibi bitkilerde baş dönmesine iyi gelir.

ZENCEFİL:

Özellikle taze zencefil baş dönmesi tedavisinde etkili olan doğal şifalı bitkilerin içinde en önemlisidir. Bunun için 3 su bardağı kaynamış suyun içine, birkaç parça taze zencefil atın. Kısa sürede kaynatarak demlenmeye bırakın. Çayı süzerek, her gün 3 defa içmek etkili olur.

GİNKGO BİLOBA:

Antioksidan ve anti inflamatuar etkisi olan bu bitki, vertigo dışında başka rahatsızlıklar içinde etkili olur. Bunun hap şeklinde hazırlanmış şekilleri vardır. Bunların kullanımı kulakta basıncı dengeleyerek, baş dönmesi etkisini giderir. Fakat hamile ve emziren kadınlara önerilmemektedir.

ALMAN PAPATYASI:

Çok sayıda rahatsızlığa iyi gelen bu şifalı bitki, içeriğindeki partenolit gibi kimyasal bileşenlerle vertigo etkilerinin giderilmesinde faydalı olur. İster çay olarak içebilir, isterseniz hap olarak hazırlanmış uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

NOT: Şikayetiniz artıyorsa doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doktor tavsiyesiyle kürleri kullanınız.