Vicdansızlar Ernes’in işitme cihazını çaldı!

Yüzde 90 işitme kaybı olan Ernes, parkta oynarken, kulağındaki işitme cihazı çalındı. Ernes, anne ve babasının sesini duyamıyor. Psikolojisi bozulan çocuklarının günlerdir ağladığını söyleyen aile, cihaz için destek bekliyor...

Vicdansızlar Ernes’in işitme cihazını çaldı!
KONUŞAMIYOR BİLE

Yeni Asır'da yer alan habere göre
Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi'nde yaşayan ve sebze halinde çalışan baba Adnan Kaya, oğlunun 2 yaşından bu yana kullandığı işitme cihazını binbir güçlükle satın aldıklarını belirtti. Baba Kaya, cihazla birlikte çocuğunun konuşmaya başladığını anlattı. Anne Nezahet Kaya, 15 gün önce parkta oynadığı sırada oğlu Ernes'in yanına gelerek, cihazının olmadığını söylediğini dile getirdi. Anne Kaya, "Devlet desteğiyle aldığımız cihazın sadece kablolarını bulduk, aramadığımız yer kalmadı. Bulamayınca da karakola giderek müracaat ettik. Cihaz çalındığı günden bu yana oğlum bizi duyamadığı için ağlıyor. Onu güçlükle sakinleştiriyorum, son zamanlarda çok güzel konuşmaya başlamıştı. Cihazı olmazsa konuşmayı da unutacak, biz almak istesek bile 7 yıl geçmesi gerekiyor. Oğlum cihazı sadece 2 yıl kullanabildi. Şimdi cihazı yeniden almak için 5 yıl beklememiz gerekiyor. Buradan yetkililere ve yardımsever vatandaşlara sesleniyorum. Oğlumu okula kaydettim ama eğer o cihaz olmazsa oğlum okuyamayacak. Lütfen bize yardım edin. Psikolojisi çok bozuldu hiç kimseyi görmek istemiyor. Sürekli ağlıyor" diye konuştu.

ÇOK UYUMLUYDU

Küçük Ernes'e özel bir rehabiltasyon merkezinde eğitim veren öğretmeni Ayşe İzci de, cihazın çalınmasının ardından küçük Ernes'in hırçınlaştığını dile getirerek, "Ernes çok mutlu ve uyumlu 1 çocuktu fakat cihazı kaybolduktan sonra duyamadığı için çocuk hırçınlaştı. Şimdi hiç kimseyle iletişim kuramıyor çünkü bizleri duymuyor. Sürekli cihazını istiyor. Çocuğun eski sağlığı ve mutluluğuna kavuşması için cihazın yeniden takılması gerekiyor" dedi.