VIP göçmen kaçakçısından şok sözler!

VIP göçmen kaçakçısı, gözaltına alındıktan sonra tüm kaçış yöntemlerini anlattı...

VIP göçmen kaçakçısından şok sözler!
Habertürk'ten Neşet Dişkaya'nın haberine göre Ege’den Yunan adalarına yüksek ücretler karşılığında zengin kaçakları taşıyan organizatörlerden Suriyeli Gihad Halil, gözaltına alındıktan sonra tüm kaçış yöntemlerini anlattı. Suriye’de ayakkabı fabrikası olduğunu ve 4 yıl önce Türkiye’ye yerleştiğini söyleyen Halil, “VIP kaçışlar organize ettim. Turist taşır gibi Yunan adalarına mülteci götürdüm. Yüksek paralar kazandım” dedi.

VIP göçmen kaçakçısı, kaçış organizasyonunu şöyle anlattı: “Herkesin görevi var. Organizatör, göçmenlerin teminini sağlayıp bir fiyat karşılığında anlaşır. Göçmen başkasıyla muhatap olmaz. Organizatör, parayı emin kişi olarak bilinen ve ‘mehtep’ denilen kişiye şifre karşılığında yatırır. Daha sonra organizatör göçmeni çıkışın yapılacağı yere yönlendirir. Göçmenleri ‘çıkış organizatörü’ denilen kişi karşılar, anlaştığı gibi denizden çıkışı sağlar. Çıkış gerçekleşirse göçmen gittiği yerden arar ve kendisine verilen şifreyi söyler. Bunun üzerine emin kişi, kendisinde bulunan parayı organizatöre verir.”

Organizatörlerin daha fazla para kazanmak için hayatı hiçe sayıp tekne ve botlara kaldırabileceğinden üç kat daha fazla insan bindirmeye başladığını söyleyen Halil, “Daha çok ölümün yaşanmasının nedeni bu” diye konuştu.