Voleybolda 'Aylin' mucizesi!

Geçen yıl omuriliğinden ameliyat olan ve beline 1 platin plak, 2 çivi takılan Aylin Yalaz, birçok sporcuya azmiyle örnek oldu. Bu tür ağır bir ameliyatı geçirenlerin yataktan kalmaya korktuğu halde 16 yaşındaki smaçör çok çalışarak formasını bırakmadı.

Voleybolda 'Aylin' mucizesi!
Yeni Asır'dan Gökhan Özyurtlu'nun haberine göre Bayanlar Voleybol 1. Lig A Grubu'nda mücadele eden Rota Koleji'nin milli voleybolcusu Aylin Yalaz, azmiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

2001 doğumlu genç sporcunun 2016 ocak ayında omuriliğinde kırık tespit edildi ve Aylin'in beline başarılı bir operasyon sonrası 1 platin ve 2 çivi yerleştirildi. Eğitim yaşamını Rota Koleji'nde sürdüren lise ikinci sınıf öğrencisi Aylin, kısa sürede doktorunun izniyle antrenmanlara başladı. Belinden geçirdiği önemli ameliyata rağmen idmanlarını aksatmadan sürdüren genç smaçör Yaş Grupları Milli Takımı'nı da bırakmadı.

Kontrolleri sürüyor Ailesi Urla'da olmasına rağmen Gaziemir'de okulun lojmanında kalarak hem eğitim hayatını sürdüren hem de voleybola devam eden Aylin, çok çalışarak takımdaki yerini almayı başardı. Rota Koleji ile birlikte antrenmanlara çıkan 16 yaşındaki smaçör, bu sezon takımın önemli bir parçası oldu. 2 ay önce kontrole giden Aylin'in belindeki kırığın henüz tam olarak kaynamaması nedeniyle çiviler alınamadı. Aylin yaz döneminde yine kontrolden geçecek.

İlker Alkan: "Örnek sporcu"

Rota Koleji Antrenörü İlker Alkan, Aylin'in spor aşkının takımdaki diğer sporculara da örnek teşkil ettiğini söyledi. Alkan, "Aylin, A Takım'ın gelecekteki en önemli oyuncularından biri olacak. Takımdaki diğer oyunculara sürekli Aylin'i örnek gösteriyorum. Ayağı burkulan sporcuları bile oynatmakta zorlanırken Aylin gerçekten tam bir profesyonel gibi davrandı, çok güçlü bir kız. Doktoru da bize destek verince Aylin bu önemli ameliyata rağmen takımdan uzaklaşmadı" dedi.
Konular Spor Haberleri