Volga Tamöz müzik sektörünü değerlendirdi

Volga Tamöz, Poll Production etiketi Polat Yağcı prodüktörlüğünde piyasaya çıkarttığı, 24 şarkıdan oluşan “No:2 ” proje albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.

Volga Tamöz müzik sektörünü değerlendirdi
Volga Tamöz'ün Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Müzik sektöründe en çok hangi tarz albümler sizce iş yapıyor?

Daha çok pop müzik albümlerine rağbet var. Çok iyi albümler yapılıyor ama sistemdeki bozukluk ne yazık ki daha geniş kitlelere duyurulmasını engelliyor.

- Elektronik müziği diğer müzik dallarından ayıran fark nedir? Diğer müzik dallarıyla iyi bir uyum içerisinde mi?
Adından anlaşılacağı gibi içinde elektronik seslerin, tını ve beatlerin olduğu, normalde live müzikte sadece akustik enstrümanlarla performans gösteremeyeceğiniz, bilgisayar ve elektrik sayesinde üretilen seslerle yapılan müzik olarak diğerlerinden ayırabiliriz.

HAYATIN HER ALANINA İLGİ DUYUYORUM

- Elektronik müziğe ilgi gittikçe artıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Popülasyon ve dünyadaki nüfusun büyük bir kısmının gösterdiği ilgi diyebiliriz.

- Türk elektronik müzik profilini yabancılardan ayıran özelliği nedir?
Aslında kullanılan ekipman aynı ancak bizim müziğimizin form yapısı 2, daha çok 3 ve maximum 4 bölümlü şarkılardan oluşmaktadır. Dünyadaki sarkıların form yapıları bizden çok daha farklı olmakla birlikte en önemlisi melodik yapılar ve dil farklılığını söyleyebiliriz. 

- Şu sıralar prodüktörlüğünü üstlendiğiniz yeni çalışmalarınız var mı?
Evet şu an için birden çok isim var diyebiliriz. Mustafa Sandal’ın yeni çıkacak olan single’ı, Atiye’nin yeni şarkısı ‘Sor’, Serdar Ortaç'ın yeni albümü ve Ajda Pekkan'ın yeni single’ı ile yaptığım reklam müziklerinin çalışmaları söz konusu.

- Prodüktörlüğünü yaptığınız en iddiali ve en uzun soluklu albümünüz hangisi olmuştu?
Aslını söylemek gerekirse çok var ve iyi ki yapmışım diyorum (gülüyor).

- Müzik hayatınızın yanı sıra ilgilendiğiniz başka alanlar var mı?
Aslına bakarsınız hayatın her alanıyla ilgiliyim. Bana mesleğimi sorduklarında bazen hangisini söylemeliyim diye düşündüğüm çok oluyor. Bu durum en son 2 gün önce Amerikan konsolosluğundaki görüşmede oldu ve ben hepsini saydım (gülüyor). Prodüktör, yapımcı, besteci, söz yazarı, aranjör, müzik direktörü, enstrümanist ve DJ dediğimde görevli kişi bayağı bir şaşarmıştı.  Genelde verdiğim cevap müzisyenim (gülüyor).

SAHNEDE OLMAK İÇİN DOĞMUŞUM

- Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde konserler ve DJ performansı yapıyorsunuz. Kendinize nasıl vakit ayırıyorsunuz?

Benim için en büyük eğlence stüdyodan çıkıp enerjimi toplamak adına sahne oluyor. Beni tanıyan herkes ‘Sen sahnede olmak için doğmuşsun’ diyor. (gülüyor)

- Gelelim ‘No:2’ albümünüzün çıkış şarkısına… Neden ‘Sebastian’ı tercih ettiniz?
Sebastian cok enerjik bir şarkı. Ersay Üner o kadar güzel bir şarkı yaptı ki, parçaya yaptığım düzenleme ve Hande Yener’in vokal performansı enerjiyi tavan yaptırdı. Zaten ekip olarak ‘Sebastian’ ile çıkalım dedik ve her şey tam içimize sinince piyasaya sürdük.

MÜZİK SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA

- Murat Dalkılıç'ın şarkısına klip çekmeyi düşünüyor musunuz?

Albümde en sevdiğim şarkılardan biri ‘Katilimiz Olursun’. Murat benim çok yakın dostum onsuz bir proje yapmayı hiç düşünemem. Mayıs ayında Murat’la klip çekmeyi düşünüyoruz.

- Albümünüzdeki genç yeteneklerden de bahseder misiniz?
Genç ve yetenekli solistlere ülke olarak çok ihtiyacımız var. Yeni bir star adayının tek başına kendini göstermesi ne yazık ki biraz zor. Bu yüzden içi dolu, kuvvetli projelerde her daim desteklemek gerekir. Aslolan şey müzik, eğer başarılı bir çalışma yaptıysanız dinleyici bunu hemen farkedebiliyor. Bu albümde de birçok genç yetenek henüz daha bir ay olmadan dikkatleri üzerine çekti.

- Son olarak ‘No:2’ proje albümünüz ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Albüm 2 cd 24 track’dan oluşuyor. İnsanlar bu albümü dinlemeye başlayınca hiç sıkılmadan dinlesin ve dinledikçe sevsin ki şu anda herkesten gelen övgüler bu yönde… Sonuçta müzik sektörü zor bir dönemde bu tarz albümlerin legal olarak satın alınması bizlerin tekrar böyle içi dolu projeler yapabilmemiz çok önemli. Eğer bu albümü yapmamış olsaydım dinleyiciye neden böyle proje sunmadım diye üzülürdüm.
Konular Röportaj