Volga Tamöz yine 'tam 90'dan' vurdu!..

Aranjör Volga Tamöz geçtiğimiz yıl yaptığı ve çok ilgi gören ‘Tam 90’dan’ projesinin devamı yerine yepyeni bir şarkıyla sürpriz yaptı.

Volga Tamöz yine 'tam 90'dan' vurdu!..

VOLGA Tamöz, neredeyse 20 yıldır müzik dünyasının içinde üreten bir besteci ve aranjör. Sayısız ünlü ismin albümünde imzası var. Geçtiğimiz sene o da diğer aranjör arkadaşları gibi kendi ismiyle bir proje albümü yayınladı. Diğerlerinden farklı bir çalışmaydı çünkü 90’lı yıllarda severek dinlediğimiz şarkıları bugünün sound’u ile birleştirmişti… ‘Tam 90’dan’ adını taşıyan albüm çok ses getirince devamının geleceğini düşünüyordum çünkü malum 90’lı yıllar dipsiz kuyu, şarkı çok… Ama o Hande Yener’le birlikte çıkardığı ‘Biri Var’ isimli yepyeni bir şarkıyla yeni şeyler yapmak istediğinin sinyalini verdi. “Neler oluyor?” diye Volga Tamöz’un stüdyosuna gidip, bu sürpriz şarkının hikâyesini öğrenmek istedim. Biraz şanslı olacağım ki o gün beni bekleyen başka bir sürpriz daha vardı. Bunu yazının sonunda okuyacaksınız.

HEYECANLANMAYI SEVİYOR

Volga ile uzay üssünü andıran yeni stüdyosunda buluştuğumuzda harıl harıl yeni projeler üzerinde çalışıyordu. Biraz tez canlı. ‘Tam 90’dan’ proje albümü çok tutunca devamını getirmek yerine başka heyecanlar denemek istemiş. Yaptığı iş için ‘heyecanlanmayı’ seviyor anlayacağınız. ‘Biri Var’ adlı şarkı da üç yıl önce yaptığı bir besteymiş. Çok değerli söz yazarları bu besteye sözler yazmışlar ama Volga’nın içine sinmemiş bir türlü. Heyecanla şarkının nasıl şekillendiğinin hikâyesini dinlerken şans bu ya içeri giren Hande Yener’e de birkaç soru yöneltiyorum… ‘Biri Var’ şarkısına nasıl dahil olduğunu sorduğumda “Hem dinamik, hem duygusal hem de her şeyiyle sürpriz bir parça. Yani tam bana göre... Ruhumun aynası gibi, müziği de sözü de saniye saniye insanın kalbine işliyor. Özel bir şarkı, içten gelerek üretilmiş fakat üç yıl kimse söz yazamamış.. Ve sonunda Berksan duyup etkilenmiş ve hikâyeyi müziğe adapte etmiş. Sanki bir anda çıkmış gibi hissediliyor. Oysa sözler sonradan yazıldı, parçanın güzelliği büyülediği için yazıldı. Ve aynı şekilde benim tarafımdan seslendirildi ve Poll Production tarafından da proje olarak çıkarıldı” diyor heyecanla. Konser provası için yola çıkarken bizi Volga ile baş başa bırakıyor.

SİNERJİ MEYVELERİ!

Volga Tamöz ile biraz Hande’nin ‘arkasından’ konuşuyoruz…

Hande Yener ile ‘Kırmızı’ albümünde çalışmaya başlamış ve arkadaşlıkları o günlere dayanıyor. Sonra ‘Bana Anlat’ ve ‘Öfkem Var’ şarkılarında da birliktelikleri devam etmiş. Hande’nin kendini yenileyen, risk alan yapısı, Volga’nın heyecan arayan müzik ruhuyla birleşince tekrar birlikte çalışmalarının fikrini ateşlemiş kısaca.

Şarkının söz yazarı Berksan; Hande ve Volga aralarında oluşan güçlü sinerjinin meyvelerinin tadından çok memnun. Hemen hemen her gün yeni şeyler üretiyorlar. Kapandıkları stüdyoda şarkılar havada uçuşuyor. Laf aramızda Volga çıkmamış birkaç şarkısını dinlettiğinde ağzım açık kalıyor. Hepsi birer hit, “Bu şarkılar elindeyken nasıl paylaşmamak için kendini tutuyorsun?” diye sorduğumda “O heyecanı seviyorum” cevabını alıyorum. Bu arada Volga, yeni Hande Yener albümünde de kendisiyle çalışacağını söylüyor. Ayrıca sırada bekleyen yeni Volga Tamöz albüm çalışması da var. Şarkıların tümü hazır. Kimlerin okuyacağı bile belli. Ama şu anda bu şarkıları teker teker dinleyiciyle paylaşmaktan yana. Belki daha sonra bunların da içinde olduğu diğer şarkılarla birlikte bir albüm çıkarabileceğini söylüyor. Diğer şarkılardan birkaç tane dinlediğimde yerimde duramadım. Gerçekten halis pop dans müziği yapmış. Volga enteresan biri. Yaptığım projelerde bir sınırlandırması yok. Sibel Can ile çalışırken başka, Mirkelam ile çalışırken bambaşka bir ‘kafaya’ girdiğini söylüyor. Prodüksiyonuna başladığın şarkıcının kimliğine  girmek zorunda hissediyor kendini ama kendisinin de içinde olduğu işlerde, daha çok kalbine göre işler yapmayı seviyor.

LOUNGE, FİLM MÜZİĞİ, YENİ ALBÜM

Tüm bunlara ek olarak tamamı lounge müzik olan bir diğer albümünü dinletiyor Volga. Benden söylemesi o albüm de gayet başarılı. Zamanını kolluyor, fırsat bulduğunda onu da sizinle paylaşacak. Hiç boş durmuyor; Türkiye’nin ilk animasyon filminin de müziklerini yapmış o arada. Kendi prodüksiyon şirketinden yeni bir kadın vokale albüm yapmış. “Çok güzel bir iş ve ses” dediği albümü de yakın zamanda dinleyecekmişiz. ‘Biri Var’ şarkısıyla ön planda olmak, yıllarca işin mutfağında olan biri için nasıldır diye sorduğumda cevabı tatmin ediyor. Çok önde olmak gibi bir derdi yok. Neredeyse 20 yıl olacak bu sektörün içinde varlığı. “Olmasam daha da iyi diyorum çoğu zaman. Şöhretli olmak insanı sınırlayan bir şey ama kendi yaptığım iş için önde olup bunun için savaşmak da zevkli bir şey. Bunun için önde olurum” diye de ekliyor. Bu arada ‘Biri Var’ şarkısı için Kemal Doğulu imzalı fotoğrafların styling çalışmasını Semih Güngör yapmış… 

SERHAT TEKİN / AKŞAM İNTERNET SİTESİ





Konular Müzik