Volkan Severcan kültür ve sanat danışmanı oldu!

'Çocuklar Duymasın'ın Zero Tuna'sı, Çiçek Taksi'nin Celal'i, Kaldırım Çiçeği'nin Memoş'u ve akıllardan silinmeyen yüzlerce karaktere hayat veren İzmirli usta oyuncu Volkan Severcan Aliağa Belediyesi'ne kültür ve sanat danışmanı oldu.

Volkan Severcan kültür ve sanat danışmanı oldu!
Yeni Asır'dan Erdal Çarboğa'nın röportajı..

-Volkan Severcan'ı bir de sizden dinleyelim...
İzmir Türk Koleji mezunuyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme bölümünü kazandım. Hukukçu bir ailenin oğluyum. Tiyatroyu çok istiyordum. Nasıl olsa işletmeyi kazandım. Seneye de hukuk bölümünü kazanırım düşüncesindeydim. Bir ara, "Ben en iyisi konservatuar sınavına gireyim" dedim. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandım ve gerisi geldi. Ben dertle uğraşmayı sevmem. İnsanların keyfiyle uğraşmayı severim. Müge Severcan ile evliyim Melis adında bir de kızım var... İzmirliyim ama şu an Aliağalı oldum. Evimi de Aliağa'ya taşıdım. Burada yaşayan, burada oturan birisi de oluyorum. Aliağa, çok büyük cümleler kuracak. Bu büyük cümlelerin içinde bana da bir görev tevzi ettiler. Benim de çok yoğun olarak çalıştığım konular bunlar. O yüzden ne gördüysek, ne biliyorsak, ne biriktirdiysek onları Aliağa için yapmaya başlıyoruz. Aliağa için yapacaklarımız sadece Aliağa değil, İzmir için, dolayısıyla da Türkiye için de örnek temsil etsin istiyorum.

-Örnek teşkil edecek neler yapacaksınız?
Buraya geldik, sadece kültürel, sanatsal etkinlikler yapacağız diye bakmayın. Bir kentin modernleşmesi ve doğru yere ulaşması açısından da çok önemli cümleler kurmaya çalışıyoruz. Başka, başka bölümlere ayırdık. Çocuklar için ayrı, gençler için ayrı, kadınlar için ayrı. Erkekler için ayrı, yaşlılar için ayrı, hatta ve hatta ev hayvanları için de çok şey geliştiriyoruz. Burasını daha sosyal, modern, daha farklı bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Bunları Ramazan'da başlatıyoruz. 37 projeyi gündeme aldık. Bu 37 projenin her şeyi hazırlandı. Proje dışında aktivite olarak da Ramazan programı ile startı verdik. 22 tane tiyatro oyunu, uluslararası bir folklor gösterisi, 12 konser ile başladık. 30 tane de söyleşimiz var. Zeytinli Park'ta bunları Ramazan süresince kıl çadırımızda sürdürdük.

METRO SAATİNE GÖRE

Türkiye'nin yaşayan tek meddahı Dümbüllü İsmail'in kavuğunu devrettiği Rauf Altıntak, moderatörlüğünde içinde meddah olan, Karagöz Hacivat olan, eski Ramazan'lar olan bir söyleşi bütünlüğümüz var. Onu iftar öncesine koyduk. İftardan önce başlıyor. Gece 24.00-00.30'a kadar sürüyor. Etkinliklerimizi İzmir'den gelecek olan vatanlarımızı 00.30 metrosuna yetiştirmek üzerine planladık. 650'ye yakın sanatçıyı Ramazan ayı içinde Aliağalılarla bir araya getirdik.

SEYYAR SİNEMALAR

-Ramazan bitince de kültür sanat etkinlikleri devam edecek mi?
Ramazan sonrası bir sinema çalışmamız var. Eskiden Aliağa eğlenmek için İzmir'e gidiyormuş. Artık tam tersi İzmirli hemşerilerimiz eğlenmeye Aliağa'ya gelecekler. Sinema eksiğimiz vardı. Ağustos ayında seyyar sinemalar yapacağız. Madem burada bir sinema yok, biz de mahallelere sinemayı götürüp izleyebilecekleri filmleri gösterime sunacağız. Bu sene ayrıca Türkiye'de sinemanın 100'üncü yılı. Onunla da birleştireceğiz projemizi.

-Özel hayatınızda neler yapıyorsunuz?
Bu tempoda pek özel hayat kalmıyor maalesef. Ama vakit buldukça arkadaşlarımla buluşmaktan, onları misafir etmekten çok hoşlanırım. Yemek yapmayı çok severim. Teknolojik yenilikleri takip ederim. Vakit buldukça briç oynuyorum.

-Ailenize çok düşkün bir insan olduğunuzu biliyorum...
Hayatımın en önemli yerinde duran bir karım ve kızım var. Onlar benim hayat kaynağım. Ayrıca erkek kardeşim ile ortak bir şirketimiz var. Aile ilişkilerimiz çok güçlüdür...

"Sahnede mutluyum"

-Oyunculuk sizin için ne ifade ediyor?

Tiyatro benim hayatım, yaşama şeklim. Şüphesiz ki eğitimini aldığım için işim oyunculuk. Oyunculuk yapabildiğim için seslendirme ve mesleğimle ilgili diğer yan işleri de yapabiliyorum. Ama ben en çok tiyatro sahnesinde kendimi mutlu hissediyorum.

Otel Divane'de psikiyatristi canlandırıyor

-Bu kadar işin arasında bir de yeni dizinizin çekimleri devam ediyor?
"Çocuklar Duymasın" şimdilik bitti. Ama bilemem, bakarsınız yeniden başlar. Ben de yeni bir diziye başladım. Dizimizin adı 'Otel Divane'. Çok fazla sakalım yok ama şimdi biriktiriyor gibiyim... Dizide bir psikiyatrisi oynuyorum. Emre Altuğ da kardeşimi oynuyor. Eğlenceli bir komedi. sanıyorum 8 Temmuz yayın tarihi ama belli olmaz bir hafta öne bir hafta geriye çekile bilir. Bir yandan onun çekimlerine gidip geliyorum. Sıcak yaz günlerinde millet fazlalıkları keser ben ise sakalları uzatmak zorunda kaldım. Bir de yaşlandığım ortaya çıktı. Sakallarım beyazlamış. Yeni dizide oyuncu kadrosu da çok iyi. Konu enteresan. Deliler otel açarsa ne olur? Oyunun hikayesi temelde bu.
Konular Röportaj