Vücudunuzdan gelen sinyallere dikkat!..

Hastalıklar vücutta kendisini önceden belli ediyor. Bacaklardaki ödem kalp yetmezliği, şişkinlik pankreas kanseri habercisi olabiliyor...

Vücudunuzdan gelen sinyallere dikkat!..
Takvim'de yer alan habere göre vücutta ortaya çıkan belirtiler ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabiliyor. Erken teşhis hastalıkların tedavisinde olumlu etki gösteriyor. Uzmanlar yok sayılmaması gereken 6 belirtiyi sıralıyor...

AYAKTA UYUŞMA:
Sinsi seyreden şeker hastalığının en önemli belirtilerindendir. Bacak damarlarında tıkanıklık genellikle ayaklarda karıncalanma ve yürürken ağrılara neden olur. B12 vitamini eksikliği, ağır metal zehirlenmeleri, alkolizm, kötü huylu tümörler ve virüs enfeksiyonları bu şikayete neden olur.

BACAKLARDA ÖDEM:
Tek bacakta olduğu zaman lenf akımında bir bozukluk, tıkayıcı bir kitle veya damar hastalıkları düşünülmelidir. Her iki bacakta ödem ise varisler, kalp yetmezliği, lenfatik tıkanıklık, karaciğer hastalıkları ve böbrek hastalıklarında görülebilir.

GAZ VEYA ŞİŞKİNLİK:
Safra kesesi hastalıkları, kalın barsak tümörleri ve son yıllarda sayısı hızla artan pankreas kanserlerinin ilk belirtileri karında sebepsiz şişkinlik, gaz ve bazen kramp şeklinde ağrılardır.

KASIKLARDA AĞRI:
Bu belirtiler üreme organlarının iltihabi hastalıkları, yumurtalık kistleri, dış gebelik, çikolata kistleri, yine üreme organlarının ve mesanenin kötü huylu tümörlerini işaret edebilir.

GÖĞÜS AĞRISI:
Kalbin koroner damarlarında tıkanıklık ve kapak hastalıkları, reflü, mide ülseri, gastrit, zatürre ve akciğer kanseri gibi tedavi gerektiren ve ciddi sonuçlar doğuran hastalıklar göğüs ağrısı yapan hastalıkların başlıcalarıdır.

BAŞ AĞRISI :
Baş ağrılarının nedeni tam bilinmemekle beraber bazen altta yatan ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Günler, haftalar öncesi başlayan ve giderek şiddetlenen ağrılarda beyin tümörü gibi kafa içi basıncını artıran hastalıklar, ayrıca ateşli seyreden enfeksiyon hastalıkları da baş ağrısının nedeni olabilir.