WhatsApp her ay 2 milyon hesap siliyor

SMS’in bitmesine neden olan mesajlaşma platformu WhatsApp, sahte haberle mücadele kapsamında aylık 2 milyon civarında sahte hesabı direkt siliyor.

WhatsApp her ay 2 milyon hesap siliyor
Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre popüler mesajlaşma platformu WhatsApp her ay 2 milyon hesabı direkt siliyor. Sosyal medya devi Facebook’un WhatsApp’ı satın alması ile birlikte birçok değişikliğe uğrayan WhatsApp, Facebook’un aldığı tüm kararlardan dolaylı olarak etkileniyor.

WhatsApp’ta sahte haber yayan hesaplar siliniyor!

Facebook sahte haber ile mücadelesini sosyal medya platformunun haricinde bünyesinde bulunan diğer servislerinde de uyguluyor. Öyle ki Facebook sahte haberle mücadele kapsamında WhatsApp’tan her ay 2 milyon kadar hesabı anında siliyor.

Açıkladığı rakamlarla sahte haberin yaygınlığına dikkat çekmeye çalışan sosyal medya devi, haber manipülasyonlarının önüne geçebilmeyi hedefliyor.

Ayrıca bot hesapları da tespit ederek anında silen mesajlaşma devi, bot hesapları hiç beklemeden yazma, yazma süresinden daha hızlı yazma ve arka arkaya yazma gibi belirgin özelliklerini takip ederek tespit ediyor ve bu hesaplar karşısında gerekli önlemleri alıyor.