WhatsApp sahibini resmen geride bıraktı

WhatsApp sahibi Facebook’u geride bırakmayı başardı. Aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artan popüler mesajlaşma platformu 2018’in son aylarında 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşarak Faccebook’u resmen ezdi.

WhatsApp sahibini resmen geride bıraktı
Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre WhatsApp sahibini geçti. Popüler mesajlaşma devi WhatsApp, aktif kullanıcı sayısı itibari ile 2018’i Rekorla kapattı.

FACEBOOK’U GERİDE BIRAKTI!

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp 2018’in son aylarından 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısını aşarak yeni bir rekora imza attı. Facebook tarafından satın alınan mesajlaşma platformu yılsonu itibari ile sahibini geçmeyi başardı.

2018 yılının ilk aylarında Facebook yarışı önde götürüyordu. Lakin WhatsApp’ın SMS’in yerini alması gün geçtikçe işin rengini değiştirmeye başladı.

WHATSAPP FACEBOOK’U NASIL GEÇTİ?

Dünyanın en popüler sosyal medya devlerinden biri olan Facebook, 2 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip. Fakat tüm bu kullanıcılar ne yazık ki eskisi kadar Facebook kullanmıyor. Yani Facebook kullanıcıları platformdan yavaş yavaş uzaklaşıyor. Bu da Facebook’un aktif kullanıcı sayının düşmesine neden oluyor.

Zira WhatsApp tarafında ise durum tam tersi yönde ilerliyor. SMS kavramını neredeyse tamamen bitiren mesajlaşma platformu, yeni kazandığı özellikler, sesli ve görüntülü arama özellikleri ile birlikte aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.