WhatsApp ve Telegram'da büyük güvenlik açığı!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamaları WhatsApp ve Telegram'da büyük güvenlik açığı tespit edildi.

WhatsApp ve Telegram'da büyük güvenlik açığı!
YeniŞafak'ta yer alan habere göre yazılım şirketi Check Point tarafından yayınlanan rapora göre, art niyetli kişiler fotoğraf ve video göndererek karşı tarafın hesabını ele geçirebiliyor.

Bildiğimiz üzere WhatsApp, 2 yılı aşkın süre önce Web uygulamasını geliştirdi. QR kodunun taranmasıyla aktif olan ve bilgisayardan erişilebilen WhatsApp, özellikle işyerlerinde kullanımı kolaylaştırıyor. Fakat bir süre sonra bu uygulamanın güvenlik zafiyetine yol açabileceği gündeme geldi.

Hemen akabinde WhatsApp, uçtan uca şifreleme yöntemiyle güvenliğin artırıldığını duyurdu.

Gelgelelim art niyetli kişiler, her zaman her türlü güvenlik önlemini aşmanın bir yolunu buluyor.

Yazılım şirketi Check Point, bu zamana kadar WhatsApp ve Telegram'da kullanılan hackleme yöntemini deşifre etti.

Art niyetli kişi, karşı tarafa video gönderiliyor. Videoya tıklayan kurban ise her şeyden habersiz bir şekilde tüm hesap bilgilerini karşı tarafla paylaşmış oluyor.

Bu hackleme yönteminde sadece video değil, fotoğraf, ses dosyası ilgi çekici paylaşımlar da yapılıyor. Check Point uzmanları bu yöntemle birlikte bu zamana kadar çok sayıda hesabın çalındığını açıkladı.

Neyse ki yayımlanan son güncellemelerle birlikte bu açık kapatıldı. Yani hackerların bu yöntemi şimdilik işe yaramıyor. En azından farklı bir metot geliştirilene dek…

Yine de bilinmeyen kişilerden gelen fotoğraf ve videolara karşı temkinli davranmak gerekiyor.