WhatsApp'tan geri adım: Detaylar belli oldu

WhatsApp tepki çeken durum güncellemesinde değişikliğe gidiyor. Ortaya çıkan detaylara göre eski özellik geri getiriliyor.

WhatsApp'tan geri adım: Detaylar belli oldu
MedyaRadar'da yer alan habere göre WhatsApp son durum güncellemesinin tepki görmesi üzerine geri adım atıyor. Gelecek yeni güncellemeye ilişkin detaylar belli oldu.

Tech2 sitesinin haberine göre, WhatsApp'ın eski usül durumu kaldırıp Snapchat'i taklit etmesi tepki çekti. Bunun üzerine eski tip durumun geri getirilmesine karar veriledi. Ancak Snapchat benzeri videolu ve fotoğraflı durum da kullanılmaya devam edilecek.

WhatsApp bunun için yeni bir sekme hazırladı ve adını Info koydu. Beta versiyonda yer alan Info sekmesine Android'de Ayarlar'ın üzerindeki genişletilmiş menüden ulaşılabilecek.

Buraya tıklandığında Yeni Grup, Yeni Yayın, WhatsApp Web ve Yıldızlı mesajlardan sonra Info (Bilgi ya da durum) seçeneği görülebilecek.

Info'ya tıklandığında o 'durum' menüsü çıkacak ancak adı bu sefer Info olacak. Bu menüde uygun, meşgul, okulda, sinemada, işte, pili bitmek üzere, konuşamaz mesaj atın, toplantıda gibi otomatik seçilebilen durum bildirileri yer alıyor. Aynı zamanda kalem sekmesine tıklayarak istenilen başka bir metin de durumda gösterilebilecek. Burada yapılan seçimler Profil sekmesinden de görülebilecek.

MESAJI GERİ ALMA ÖZELLİĞİ

Whatsapp ayrıca daha önce bahsettiği gönderilen mesajı geri alma seçeneğini de beta versiyonunda deniyor.

WhatsApp geliştiricileri mesajı geri alma seçeneği için Revoke ismini kullanmıştı. Bu kez revoke yerine unsend yani gönderilmemiş (mesaj) ismini kullandı.

Bu özelliği kullanmak için seçili mesaja uzunca bir süre basmak gerekiyor. Bir süre sonra 'Unsend the message' 'Mesajı gönderme' kutusu açılıyor. Buradan unsend'i yani gönderme seçilirse o mesajın metninin yerinde gönderilmemiş mesaj yazıyor. Özelliğin testinin halen sürdüğü öğrenildi.