Yağ yakmak aslında çok kolay!

Baş belası kilolardan ilginç ancak etkili bir yöntemle kurtulmak mümkün. Uzmanlar, avokado, Hindistan cevizi, fıstık ezmesi yağlarının zayıflamada etkili olduğunu belirtiyor...

Yağ yakmak aslında çok kolay!
Takvim'de yer alan habere göre zayıflamak isteyenlerin uzak durduğu bazı yağlar, doğru kullanıldığında incelmeye yardımcı olabiliyor.

Uzmanlar, kilo verdiren yağları anlatıyor...

AVOKADO: Bereket meyvesi de olarak bilinen avokado, A, C, E ve B6 vitaminleri ile potasyum, lutein ve lifin iyi bir kaynağıdır. Demir, magnezyum ve folat oranı da gayet iyidir. Muzdan daha çok potasyum içerir. Avokadodaki enerjinin yüzde 85'i yağdan gelmektedir. Ancak avokadonun içeriğinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri hem uzun süre tok tutucu hem de yağ yakımını destekleyici etki göstermektedir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Kalorisi ve doymuş yağ oranı yüksektir ancak kolayca sindirilebilen orta zincirli yağ asitleri (MCT) içerir. 

MCT'lerin vücuttaki diğer yağ çeşitlerinden en büyük farkı; metabolizmayı hızlandırmalarıdır. Bunun nedeni de kendilerine has olan sindirim farklılığından kaynaklanmaktadır.

Anne sütünde de bulunan laurik ve miristik yağ asitleri, karaciğerde işlenip enerjiye çevrilir ve yağ olarak depolanmazlar.

Bu yağ asitleri metabolizmayı ateşleyici etki göstererek dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur.

ÇÖREK OTU- ÇÖREK OTU YAĞI: İçeriğinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri ile yağ yakımını destekler. Çalışmalar, obezite ve tip 2 diyabet tedavisi gören kişilerde çörek otunun insülin direncini azalttığını ve kandaki şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu göstermektedir.
İnsülin direncinin kırılmasında rol oynadığı için dolaylı olarak kilo vermeye de yardımcı olmaktadır.
Salatalara, omletinize, lor peynirinize ekleyip tüketebilirsiniz.

KETEN TOHUMU: Protein, demir, Omega-3 ve Omega-6, çinko, magnezyum gibi mineral ve amino asit içerir. B12 içeren tek bitkisel besin olma özelliği bulunur.

Yüksek oranda içerdiği E vitamini sayesinde antioksidan etki göstermektedir. Bu sayede sindirim sistemini düzenleyerek ve uzun süre tokluk hissi sağlayarak kilo verme sürecini hızlandırır. Aynı zamanda menopoz döneminde yaşanan karın bölgesi yağlanmayı önleyici etki gösterir. Sabah kahvaltıda balınızın içinde, öğlen salatanıza, ara öğünde yoğurdunuza ve akşam yemeğinde çorbanızın içine ekleyebilirsiniz.

FISTIK EZMESİ: Fıstık ezmesi, içerdiği yüksek orandaki proteinin yanında tekli doymamış yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Kalp hastalığı riskini azalttığı gibi yağ olarak depolanma ihtimalini de azdır. Fıstık ezmesinin kalorisi yüksek olmasına rağmen kontrollü miktarda tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi verir. İçeriğinde bulunan protein ile kas yapımını destekler, yağ yakımını ise hızlandırır.

ÇAM FISTIĞI: Çam fıstığı, A, C, D, E vitaminleri ile magnezyum, demir ve protein içerir. Zayıflamaya olan desteği ile ön plana çıkan çam fıstığı, kontrollü tüketildiğinde yağ yakımına ve kilo kaybına yardımcı olmaktadır. Yapılan çalışmalarda, içeriğinde bulunan pinelonik asit sayesinde tokluk hissi verip, kilo kaybı ve kontrolüne destek olduğu kanıtlanmıştır.

Ayrıca çam fıstığını günde 1 yemek kaşığı düzenli olarak tüketenlerin karın ve bel çevresinde incelme olduğu gözlenmiştir.

ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı, yağ asit dağılımı olarak, yüzde 77 oranında oranda tekli doymamış yağ asitleri içerir. İçeriğinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri hem uzun süre tok tutar hem de yağ yakımını destekler. Çiğ olarak tüketilir. En çok salatalarda ve yemeklerde kullanılır.
Konular Kadın / Bakım