Yağmur Atacan’a silahlı saldırı davasında son gelişme!

Oyuncu Yağmur Atacan’a yönelik silahlı saldırı düzenlediği iddia edilen tutuksuz sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Olay günü Atacan’la birlikte olduğunu belirten tanık, sanığın kendilerine ateş açıp kaçtığını söyledi.

Yağmur Atacan’a silahlı saldırıda son gelişme!
İHA'da yer alan habere göre İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada şikayetçi oyuncu Yağmur Atacan ve avukatı hazır bulundu. Bir önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Galip T. ise duruşmaya katılmadı. Sanık Galip T.’yi avukatı temsil etti.

Sanık adına çıkarılan zorla getirilme celbinin dönmediği hatırlatılan duruşmada, olay günü Yağmur Atacan ile beraber olduğunu belirten Hakan Akdoğan tanık olarak dinlendi.

“SANIĞI ELİNDE SİLAHLA ATEŞ EDERKEN GÖRDÜM”

Tanık Akdoğan ifadesinde, “Ben olay günü Yağmur Atacan ile beraberdim. Dışarı çıkmıştık. Arabanın bar kısmını açmış eşya koyuyordum. O sırada silah sesi geldi. Baktığımda sanığı elinde silahla ateş ederken gördüm. Bana doğru da ateş etmek istedi ancak silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine kaçıştık. Sanık da kaçtı. Daha sonra polis geldi. Olayla ilgili bilgim ve görgüm bu kadardır” dedi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Tanığın ifadesinin alınmasının ardından duruşma savcısı sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Atacan’ın avukatı da sanığın duruşmalardan kaçtığını ve adli kontrol kararına uymadığını belirterek yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sorgudan kaçan sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Etiler’de 7 Nisan 2014 tarihinde Yağmur Atacan ile birlikte bulunan 3 kişinin bir araca binecekleri sırada motosikletli bir şahıs tarafından Atacan’a ateş edilmişti. Atacan, ateşten yan koltuğa yatarak kurtulmuş, ateş eden kişinin tabancasının tutukluk yapması üzerine aracından inerek iş yerine geri kaçmıştı. Saldırgan da daha sonra kaçmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, saldırının yapıldığı yerdeki cep telefonu sinyalleri, güvenlik kamera görüntüleri ve görgü şahitlerinin ifadesine göre saldırganın Galip T. olduğu belirlenmişti. Gaziosmanpaşa’da gözaltına alınan Galip T. ifadesinin ardından tutuklanmış, aylık tutukluluk incelemesinde ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Galip T.’nin "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.