Yakalatana 250 bin dolar verecek!

3 ayda 700 milyon dolar değerinde kripto para çalınması üzerine dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance harekete geçerek ödül mekanizmasını devreye soktu.

Yakalatana 250 bin dolar!
Yeni Şafak'ın haberine göre borsaya yönelik saldırı yapan hackerların yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 250 bin dolar (kripto para olarak) ödeme yapılacağı duyuruldu.

Kripto para borsası Binance'in kurucusu Zhao Changpeng yıl başından beri 700 milyon dolar değerinde kripto para çalınması üzerine harekete geçti.

Changpeng platformu hedef alan hackerların yakalanmasında yardımcı olacak kişilere 250 bin dolar (kripto para olarak) ödeme yapılacağını bildirdi.

10 MİLYON DOLAR AYRILDI

Kripto para platfomu tarafından Pazar günü yapılan açıklamada söz konusu ödül ödemeleri için 10 milyon dolar ayrıldığını ve diğer platformları da aynısını yapmaları için cesaretlendirdiği belirtildi.

İHBAR EDENE 250 BİN DOLAR ÖDÜL

Yapılan resmi açıklamada şöyle denildi:

“Güvenli bir kripto topluluğu oluşturabilmek için yalnızca savunmada kalamayız. Gerçekleşmeden önce hack olaylarını aktif bir şekilde engellemeliyiz. 7 Mart’ta Binance aleyhindeki hack girişimi başarılı olmasa da geniş çaplı ve organize bir çaba olduğu açıktı. Bunu ele almalıyız.

Binance, 7 Mart 2018 tarihinde hack olayına girişen hacker’ların yasal olarak durdurulmasını sağlayacak bilgileri veren herkese 250 bin dolarlık eşdeğer bir ödül veriyor.

1- Herhangi bir yargı alanında hacker’ların yasal olarak durdurulmasını sağlayacak önemli bilgileri ve kanıtları veren ilk kişi 250 bin dolarlık BNB alacak. Döviz kuru transfer anında belirlenecek.

2- Lütfen [email protected] adresine ve kolluk kuvvetlerine ayrıntılı bilgi verin.

3- Eğer yerel yasalarınız izin veriyorsa anonim kalabilirsiniz.

4- Eğer yasal tutuklamaların sağlanması için çoklu veri kaynağı söz konusu olursa bu ödül bilgi kaynakları arasında bölünebilir. Binance, takdirine bağlı olarak ödül miktarını bölme hakkını saklı tutar.

Dahası Binance, Binance ile ilgili gelecekteki hack girişimlerine karşı kripto rezervlerinde 10 milyon dolar tahsis etmiştir. Girişimimize katılmaları için başka borsa ve kripto işletmeleri de davet ettik.

Paranızı korumak bizim her zaman en büyük önceliğimiz olmuştur!

Desteğiniz için teşekkür ederiz!”

3 AYDA 700 MİLYON DOLAR ÇALINDI


Hackerlar, bu yılın başından beri dijital para Borsalarından 700 milyon dolar değerinde kripto para çaldı. Bu soygunlar, hem düzenleyici kurumlar hem de Borsalar üzerindeki yatırımcının korunmasına ilişkin daha fazla çaba harcanmasına yönelik baaskıyı artırıyor.