'Yalan Dünya' setinden son haberler!

“Yalan Dünya” dördüncü sezon ilk bölümüyle bu akşam izleyici karşısında...

'Yalan Dünya' setinden son haberler!
Hürriyet'ten Müge Serçek Biroğlu'nun röportajı..

“Yalan Dünya” ekibine bu sezon katılan isimlerden biri de sizsiniz. Nasıl bir rolle karşımıza çıkacaksınız Haki Bey?

- Haki Biçici: Görkem adlı kapıcıyı oynuyorum. Aynı anda işe alınan Cumali karakteriyle de aynı evi paylaşıyorum. Necip’in oynadığı Cumali karakteriyle sürekli bir çatışma içinde olacağımı söyleyebilirim.

Cumali ve Görkem karakteri arasındaki en zıt özellik ne peki?
- Haki Biçici: Görkem çalışmayı ve sorumluluğu sevmeyen, rahat bir karakter. Cumali ise devrimci, komünist biri.

Necip Memili ile “Hanımın Çiftliği” dizisinde de rol almıştınız...
- Haki Biçici: Evet, çok eski arkadaşız... “Hanımın Çiftliği” dizisinden beri süregelen bir dostluğumuz var, bu dizide de denk gelmemiz çok hoş oldu.

BAZEN GÜLMEKTEN ÇEKİM YAPAMADIĞIMIZ OLUYOR

Set ortamınız nasıl, gerçekten gözüktüğü kadar eğlenceli mi?

- İrem Sak: Haftadan haftaya değişiyor. Gülmekten çekim yapamadığımız da oluyor, yetiştirmemiz gereken bir sahne yüzünden strese girdiğimiz de... Kendi adıma severek yaptığım bir iş olduğu için ne kadar yorucu olsa da beni rahatsız etmiyor. Bir zamanlar “Ne olur bir dizide çalışayım da gece üçlerde evime döneyim” diye dua ettiğimi biliyorum. Bu yüzden hiç sesimi çıkarmıyorum.

Haki Bey, siz Gülse Birsel’le ilk kez aynı projedesiniz, nasılmış onunla çalışmak?
- Haki Biçici: İlk defa bu kadar detaylı bir karakter analizi ile karşılaştım. Bir de işin yaratıcısına oynayacağım karakterle ilgili ilk defa bu kadar rahat sorular sorabiliyorum. Bu durum da endişelerimi tamamen ortadan kaldırdı.
- İrem Sak: “Avrupa Yakası”nı izlerken Gülse Birsel’le çalışmak için içim gidiyordu. Bu dizide onunla birlikte çalıştığım için çok mutluyum.

Bu sezon diziden ayrılan birçok oyuncu oldu, sizce bu neden kaynaklandı?
- İrem Sak: Benim bildiğim kadarıyla kötü ayrılan ya da gönderilen kimse yok. Karşılıklı anlaşıp el sıkışılarak yaşanan ayrılıklar oldu. Kimileri başka bir projede yer almayı seçti.

TÜLAY İLE SELAHATTİN AYRILIĞIN EŞİĞİNDE

İki kardeş arasında kalan Tülay’ı bu sezon neler bekliyor?

- İrem Sak: Selahattin’le bitecekmiş gibi duruyor sanki... Tülay aşkını bir kenara gömüp biraz kariyerine odaklanacak.

Dizinin ilk sezonuyla birlikte ünlü olmuş, bir akşam bütün kameraların sizi çekmesinden de çok hoşlanmıştınız. Nasılmış ünlü olmak?
- İrem Sak: O yaptığım hareketler için o kadar pişmanım ki, anlatamam. Bir arkadaşımın doğum gününden çıkıyordum, bir anda 10 tane kamera beni çekmeye başlayınca kontrolümü kaybettim. Aslında “iyi akşamlar” deyip yoluma bakabilirdim ama kameraların ışıkları beynimi ele geçirdi sanırım! Bir de gerçekten çok tecrübesizdim, o söylediklerimin ulusal kanalda yayınlanacağını bilseydim, hayatta öyle davranmazdım. Ancak şunu söyleyebilirim ki gerçekten en samimi halim oydu. Şimdi düşününce “Allah’ım ne yapmışım”
diyorum.

Ünlü olduktan sonra hayatınızda ne değişti peki?
- İrem Sak: Artık kalabalık yerlerde kafamıza göre hareket edemiyoruz! Bir de rahat giyinemiyoruz. Beni bıraksalar eşofman, tişört takılırım. Aynı kıyafetle iki kere paparazzilere yakalansak bile söylemediklerini bırakmıyorlar. Bununla uğraşmak gerçekten çok zor. Çok yüksek bir enerjim vardır, girdiğim ortamda bıcır bıcır konuşurum ama ünlü olduktan sonra buna da dikkat etmeye başladım, çünkü “Bak ünlü diye dikkat çekmeye çalışıyor” şeklinde yorumlanabiliyor.

SET ANATOMİSİ

Setin Polyanna’sı kim?

- İrem Sak: Hasibe Eren ve Gupse Özay... Sabahın beşine kadar çalışmışız, hepimiz yorgunluktan ölüyoruz diyelim, Gupse “Aaa ne güzel güneşin doğuşunu yakaladık, yürüyüş mü yapsak acaba?” diyebiliyor.

En uykucu?
- İrem Sak: Sarp Apak

En panik?
- İrem Sak: Derya Karadaş. Çekimde kelimesini yanlış söylediği an mızıklanmaya başlıyor.

Setin ablası ve abisini sorsam?
- İrem Sak: Hasibe Eren ve Beyazıt Öztürk. Ters bir şey olsa Beyazıt’a gider ağlarım mesela... Beyazıt derdimi de dinler, çaresini de bulur.

Setin yöneticisi kim?
- İrem Sak: Altan Erkekli, setin babası resmen. Setin en genci ama en yaşlı karakterini oynayan da Gonca Vuslateri.

En çılgın?
- İrem Sak: Gönül Ülkü. Kanal D’nin partisinde sadece Gönül Abla ile takıldım. İnanılmaz tatlı bir insan. Bütün gece kıkırdadık.

Setin diyet bozanı?
- İrem Sak: Füsun Demirel. Ama buna rağmen o da çok zayıfladı.

En sessizi?
- İrem Sak: Öner Erkan

Setin en olgunu?
- İrem Sak: Olgun Şimşek (gülüyor)...
Konular Röportaj