Yalova'yı sarsan ölüm!

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak üzere gittiği Termal Fen Lisesi’nde, kıyafetlerini eleştirdiği ve azarladığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz (42), dün yapılan tepki yürüyüşünün ardından kalp krizi geçirdi.

Yalova'yı sarsan ölüm!
CİHAN'ın haberine göre hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Öz'ün cenazesi, Yalova Şehir Mezarlığı morguna konuldu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçtiğimiz hafta Yalova Fen Lisesi’nde gerçekleştirdiği ziyarette iddiaya göre kılık kıyafetinden dolayı Eğitim-Sen Yalova Şubesi üyesi olan matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler seni dilenci zannedip para verirler" şeklinde azarlayarak sınıftan kovdu.

Yine iddiaya göre Vali Cebiroğlu, okul idarecilerini de tersleyerek, öğretmenle ilgili soruşturma açılmasını istedi. Bunun üzerine dün, Gazipaşa Caddesi üzerinde Eğitim-Sen Yalova Şubesi, Türk Eğitim Sen Yalova Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Yalova Şubesi ve Aktif Eğitim Sen Yalova Şubesi tarafından ortaklaşa 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' düzenlenerek Vali Selim Cebiroğlu protesto edildi.

Bu yürüyüşe katılan ve daha sonra fenalaşan matematik öğretmeni Öz, Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Bursa’ya sevk edilen ve ambulansta giderken iki kez üst üste kalbi duran Halil Serkan Öz'ün kalbi müdahalelerle tekrar çalıştırıldı. Hastanede de bir kez kalbi duran öğretmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Halil öğretmenin eşinden boşandığı, anne ve babası ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

CENAZE YALOVA'YA GETİRİLDİ

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarladığı iddia edilen ve yürüyüş sırasında hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün cenazesi Bursa'dan Yalova Şehir Mezarlığı'na getirilerek morga konuldu. Vefat eden öğretmenin meslektaşları ve ailesi de cenazenin getirilmesi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Merhum öğretmen Halil Serkan Öz'ün cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

CEVAT GÜNEŞ: "YALOVA VALİSİ’NİN BİR DAKİKA BİLE GÖREVDE OTURMAMASI LAZIM"

Cenazenin getirilmesinin ardından açıklama yapan Eğitim-Sen Yalova Şubesi Başkanı Cevat Güneş, Vali Cebiroğlu'nun görevden alınması gerektiğini söyledi. Güneş, “Bugün, geçen hafta Yalova Valisi tarafından öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize yapılan hakareti dört sendika olarak protesto yürüyüşü yaptık. Yürüyüşümüz bitmeye yönelik arkadaşımızın fenalaştığı haberi geldi. Baskıya dayanamadı, sindiremedi, kabullenemedi. Büyük bir tahribat yaratmıştı Yalova Valisi’nin tutumu.

Bugün maalesef eylem sırasında fenalaştı arkadaşımız ambulansla hastaneye götürülürken iki defa kalbi durdu, iki defa hayata döndürüldü. Hastanede bir kez daha kalbi durdu. Bir kez daha hayata döndürüldü. 200 bin kişilik şehirde, Yalova’da anjiyo yapacak bir mekanizmanın olmamasından dolayı arkadaşımızı maalesef kaybettik.

20 dakika önce hastaneye yetiştirebilseydik belki aramızda olacaktı. Yetiştiremedik, üzgünüz. Acımız büyük. Bu saatten sonra arkadaşımızın ölümüne sebep olan Yalova Valisi ile ilgili her türlü girişimde bulunacağız. Bu yaptığı yanına kalmayacak. Meslektaşlarımızı, arkadaşlarımızı rencide eden, arkadaşlarımıza hakaret eden, öğretmenlik mesleğini hiçe sayan bu tavrı kabullenmemiz mümkün değil. Can verdik bugün. Bu cezasız kalmamalı. Burada yetkililere sesleniyorum; Bir dakika bile Yalova Valisi’nin görevde oturmaması lazım. Derhal görevden alınması lazım. Acımız büyük. Arkadaşımıza son yolculuğunu gerçekleştireceğiz. Tüm meslektaşlarımızın, Milli Eğitim camiasının başı sağolsun.”
şeklinde konuştu.