Yapışık ikizlerin karşılaşma anı!

Başlarından yapışık doğan 13 aylık ikizler New York’ta yapılan operasyonla birbirlerinden ayrıldı. İlk yüz yüze karşılaşma anları ise görülmeye değerdi.

Yapışık ikizlerin karşılaşma anı!
Vatan'da yer alan habere göre ABD’de kafalarından yapışık olan 13 aylık Jadon ve Anias McDonald adlı ikiz kardeşler, geçen ay 27 saatlik bir operasyonla birbirinden ayrılmıştı.

New York’taki Montefiore Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyatın zorluk seviyesi üst düzey olmasına karşın McDonald kardeşler bir ay gibi kısa bir sürede hızla iyileşti. Kafalarının yapışık olmasından ötürü doğduklarından itibaren birbirini hiç göremeyen kardeşlerin ilk karşılaşma anı görülmeye değerdi.

Birbirlerini gördükleri anda şaşkınlıktan ağzı açılan ikizlerin o özel anı fotoğraflara böyle yansıdı. Söz konusu ameliyatta, ikizlerin yapışık olan başlarını ayırmak 16, kafataslarının yeniden şekillendirilmesi işlemi ise 9 saat sürmüştü.

Yapışık ikizlerin 2.5 milyon dolardan (Yaklaşık 8 milyon 430 bin TL) fazlaya mal olan ameliyattan önce ortak beyin dokusu ve damarlara sahip olduğu, bu durumun, 10 milyon doğumdan birinde görüldüğü belirtilmişti.