Yaprak Bebek hayata tutunamadı

Yaşaması için 150 gramlık karaciğer nakline ihtiyacı olan 9 aylık Yaprak bebek, uygun bağışçı bulunamadığı için hayatını kaybetti.

Yaprak Bebek hayata tutunamadı
Yeni Asır'dan Nadir Uysal'ın haberine göre İzmir'in Bayındır ilçesinde 7 aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan ve yaklaşık 3 aydır nakil bekleyen Yaprak Gökdemir, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Bayındır'daki bir besi çiftliğinde hayvan bakıcılığı yapan Ödemişli 36 yaşındaki Ümit Gökdemir ile 30 yaşındaki Figen Gökdemir çiftinin, 9 ay önce üçüncü çocukları dünyaya geldi.

'SARILIK' ŞÜPHESİ

Çiftin 'Yaprak' adını verdiği kızları, 4 aylık olduğunda rahatsızlanınca ailesi tarafından Tire Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü.

Burada 'sarılık' şüphesi üzerinde duran doktorlar, minik Yaprak'ın gerekli tahlil ve tetkiklerinin detaylı bir şekilde yapılabilmesi için Tire Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Burada Yaprak bebeğe, karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Talihsiz Yaprak, teşhisin ardından İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

CANLI DONÖR ARANDI

Doktorlar, burada 22 gün boyunca kalan minik Yaprak'ın karaciğerinin gelişimini sağlayamadığı, normal yaşamına dönebilmesi için 150 gramlık bir parça karaciğer nakli yapılması gerektiğini ailesine bildirdi. Minik Yaprak, buradan da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane hastane dolaşan Yaprak'a burada da aynı teşhis konuldu, karaciğer nakli için canlı donör aranmaya başlandı.

Anne Figen Gökdemir ve baba Ümit Gökdemir'in karaciğerleri yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından nakile uygun bulunmadı.

TEDAVİYE CEVAP VERMEDİ

Tüm aramalara rağmen uygun karaciğer bulunamayan Yaprak bebeğin durumu her geçen gün daha kötüye gitti. 3 aydır Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Yaprak bebek bir süre önce tedaviye cevap vermemeye başladı. Talihsiz Yaprak, önceki gün doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Acı haberi alan baba Ümit Gökdemir, anne Figen Gökdemir ve ikiz olan 13 yaşındaki ablaları Yıldız Gökdemir ve Yağmur Gökdemir gözyaşlarına boğuldu.

Cenazesi Ödemiş Devlet Hastanesi Morgu'na getirilen minik Yaprak dün ikindide Ahrandı Mezarlığı'nda toprağa verildi.