Yaptığımız en büyük 5 hata!

Gün içinde yaptığınız davranışların ne kadarı size zarar veriyor biliyor musunuz?

Yaptığımız en büyük 5 hata!
Akşam'dan Şevval Özçelik'in yazısı...

Telefonu temizlememek


Telefonlarımızda klozet kapağından daha fazla bakteri olduğunu biliyor muydunuz? Evet, biz de çok şaşırdık. Eğer yüzünüzün tek yanındaki sivilcelerden şikayetçiyseniz çözümü telefonunuzu temizlemek olabilir. Bunun için gözlüğünüzü sildiğiniz temizleme suyu ve pedini ya da antibakteriyel temizleme mendillerini kullanabilirsiniz. Ayrıca kulaklık kullanmak ve telefonu yüzünüze değdirmemek de bakterilerin cildinize erişmesini engelleyecektir.

Makyaj fırçalarını temizlememek

Yüzümüzü her gün temizliyoruz, peki ya makyaj fırçalarını? Hadi itiraf edelim, pek sık yaptığımızı söyleyemeyiz. Ancak üşendiğimiz fırça temizliği oldukça önemli. Makyaj malzemelerinin aksine fırçalar genelde ambalajsız oluyor ve üzerlerinde bakteri üreyebiliyor. Hem temiz bir cilt hem de ürünlerin en iyi şekilde uygulanması için makyaj fırçalarınızı haftada bir, ılık su sabunla hafifçe yıkamayı unutmayın.

Sivilceleri sıkmak

Sivilcelerin oluşumunu her zaman engelleyemeyiz, ancak sonrası bizim kontrolümüzde. Yüzünüzdeki bir sivilce birkaç günlüğüne hoşlanmadığımız bir görüntü sergileyebilir ama dayanamayıp sıktığınız sivilcenin izi ömür boyu sizinle olacak. Bunu hatırlayın ve sivilcelerinizi sıkmayın. Küçülmesine ve kurumasına yardımcı ürünler kullanarak daha hızlı yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Makyaj malzemelerini ve cilt ürünlerini çöpe atmamak

Makyaj malzemesi, cilt bakım ürünleri, kremler... Hepsini satın almaya bayılıyoruz. Peki ya çöpe atmak? İtiraf edin, belki kullanırım diyerek yıllarca sakladığımız ürünler oluyor. Oysaki tıpkı yiyecekler gibi makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünleri de eskiyor ve bozuluyor. Ojeler renklerini kaybediyor, maskaraların yapısı bozuluyor, kremlerde bakteri üreyebiliyor. Maskara, ruj gibi çoğu makyaj malzemesinin ömrü 6 ayken; oje gibi daha dayanıklı olanlar 1 yıl kullanılabiliyor.

Tırnak yemek

Hiç kimse tırnak yiyorum demez ama sizin de çalışırken, evde kitap okurken veya alışveriş yaparken tırnaklarınızın ağzınızda olduğunu fark ettiğiniz anlar oluyor değil mi? Bu alışkanlıktan kurtulamamanızın en kötü tarafı, fark etmiyor olmanız. Neyse ki çözümü basit! Manikürünüzü bir kat acı ojeyle tamamlarsanız yüzünüzü buruşturduğunuz anlar gittikçe azalacak ve tırnaklarınızı yemeyeceksiniz.

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım