Yaralı yaşlı kadına büyük şok!..

75 yaşındaki Fikriye Biterge'nin özel hastaneye sevk talebine metro yetkililerinin "Pazartesiye kadar bekleyin" yanıtına torunu sert tepki gösterdi: "Hem kaza hem de hastane süreciyle ilgili sorumlu kişilere bunun hesabını soracağız."

Yaralı yaşlı kadına büyük şok!..
Yeni Asır'dan Ercan Akgün'ün haberine göre İzmir Metrosu'nda 16 kişinin yaralandığı yürüyen merdiven kazasıyla ilgili ihmaller zincirine bir yenisi daha eklendi. Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin, merdivende yardımcı fren sistemi bulunmadığı, yıllık periyodik kontrol yapıldığına dair ibareye rastlanmadığını açıklamasının ardından bu kez kazada, kolu kırılarak hastanede tedavi gören tek yaralının da ihmal edildiği ortaya çıktı.

Kazanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Yaralı yolcumuz ile ilgili her türlü ilgi ve gereği şirketimiz tarafından yapılacaktır" denilmesine karşın kazada yaralanan Fikriye Biterge'nin (75) özel hastaneye sevk talebi ilginç bir gerekçeyle yerine getirilmedi. Biterge'nin torunu Mert Muganlı, İzmir Metro A.Ş. yetkililerinin yeterli ilgiyi göstermemelerinden şikayetçi oldu.

Bozyaka'da ilk müdahale

Kaza nedeniyle sol elinde ve kolunda kırıklar oluşan anneannesinin olay sonrası Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınarak ilk müdahalenin yapıldığını belirten Muganlı, "Kolundaki kırıklar nedeniyle ameliyata alınması gereken anneannem yaşlı olduğu için ve hastane imkanlarının ileri seviyede olmamasından dolayı tedavi edilemiyor. Metro yetkilileriyle telefonda görüştük ve en kısa sürede özel hastanede gereken tedavinin yapılması talebinde bulunduk. Bu konuyla ilgili ancak pazartesi günü bir toplantı yapacaklarını ve o gün sevk işlemlerini gerçekleştirebileceklerini ifade eden Metro yetkilileri, anneannemin şimdilik Bozyaka Hastanesi'nde bakılması gerektiğini söyledi" dedi.

Kaza sonrasında metro yetkililerin kendilerini hastanede ziyaret ettiğini ve bilgi aldığını söyleyen Mert Muganlı, "Hastaneye gelen bu yetkililer, gereken tüm işlemleri yapacaklarını ve bizleri mağdur etmeyeceklerini söylemişlerdi. Yaşlı olması sebebiyle tedavinin bir an önce yapılması gerekiyor. Sağlık, pazartesiyi bekler mi? Hem kaza hem de hastane süreciyle ilgili sorumlu kişilere bunun hesabını soracağız" dedi.