Yargıtay 'öteki kadın' tazminatını bozdu!..

Bir kadının, eşinin sevgilisinden "boşanmaya yol açtı" gerekçesiyle tazminat almasını Yargıtay "Öteki kadın evlilik birliğinin tarafı değil" diyerek reddetti.

Yargıtay 'öteki kadın' tazminatını bozdu!..
Sabah'ta yer alan habere göre İzmir'de yaşayan bir çocuk annesi ev hanımı Saide Gözen, inşaat mühendisi eşi Ali T.'den, kendisini başka bir kadınla aldattığı gerekçesiyle beş yıl önce boşandı. Saide Gözen, evliliğinin bitmesine neden olan Nazan T.'ye karşı 30 bin lira maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açtı.

Gözen dava dilekçesinde, Nazan T.'nin evli olduğunu bildiği halde eşi Ali T. ile birlikte olduğunu, sosyal paylaşım sitesinde fotoğraf ve mesajlar yayımladığını, bu durumun boşanmaya neden olduğunu belirtip tazminat istedi. Davanın görüldüğü Karşıyaka 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimi 2013'te verdiği kararda, Saide Gözen'in "manen yaralanmasına" neden olduğu gerekçesiyle Nazan T.'nin, Ali T. ile ilişkisinin başladığı belirlenen tarih olan 2008'den itibaren yasal faizi hariç 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Karar temyize gitti.

Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Daire, oy çokluğuyla "Nazan T.'nin evlilik birliğinin tarafı olmadığından, fiilinin haksız fiil olarak nitelendirilemeyeceğine ve tazminatı gerektirir bir durum olmadığına" hükmetti. Bozma kararının ardından dava, Karşıyaka 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tekrar görülecek.