Yargıtay'dan Erol Aksoy'a kötü haber

Yargıtay, iş adamı Erol Aksoy’a verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasını onadı.

Yargıtay'dan Erol Aksoy'a kötü haber
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Yargıtay, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen İktisat Bankası’nın eski sahibi işadamı Erol Aksoy’a “Nitelikli zimmet” suçundan verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasını onadı. Aksoy’un dışında, bankanın 4 yöneticisine verilen 7 yıl 2 ay hapis cezasını ona onayan Yargıtay, İnci Aksoy’a ilişkin verilen beraat kararını da yerinde buldu.

Erol Aksoy ve banka yöneticileri Cenap Önal, Fikret Güler, Cüneyt Sel ve Roy Arto Gevrekyan’a ilişkin dava İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeYargıtay, iş adamı Erol Aksoy’a verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasını onadı.

Sanıklardan Cenap Önal, Fikret Güler, Roy Arto Gevrekyan’ın banka yönetim kurulu üyesi, Cüneyt Sel’in yönetim kurulu başkanı olduğuna dikkat çeken mahkeme heyeti, bu kişilere de 7’şer yıl 2’şer ay 20’şer gün hapis ve 3 bin 520’şer TL adli para cezası verdi.

İNCİ AKSOY’A BERAAT

Mahkeme İnci Aksoy için ise beraat kararı verdi. Mahkemenin kararı bir kısım sanık tarafından temyiz edildi.

YARGITAY CEZALARI ONADI

Yargıtay 7. Ceza Dairesi temyiz incelemesini geçtiğimiz ay tamamladı. 7. Ceza Dairesi’nin oybirliği ile alınan ve taraflara geçtiğimiz hafta tebliğ edilen kararla, yerel mahkemenin verdiği kararlar onandı. Karara karşı, sanık avukatlarının karar düzeltme başvuruş yaptığı öğrenildi. Bu başvuruyu da, yine aynı heyet karara bağlıyor.

2001’DE TMSF’YE DEVREDİLDİ

İktisat Bankası 15 Mart 2001’de TMSF’ye devredildi. Aynı yıl 17 Aralık günü ise, İktisat Bankası’nın bankacılık lisansı kaldırıldı. 4 Nisan 2002’de alınan genel kurul karar ile de, İktisat Bankası’nın tüm aktif ve pasifleri ile Bayındırbank bünyesine alınmasına karar verildi.