KKTC'deki yasadışı kürtaj davasında kan donduran ifadeler

KKTC’deki bir merkezde 10 haftalık gebeliklerin sonlandırılmasına ilişkin davada ifade veren temizlik işçisi, buzdolabında beze sarılı bebek gördüğünü, hemşire Züleyha’nın ise “Çok güzel bir bebekti, morararak öldü” diye ağladığını anlattı.

'Yasadışı kürtaj' şoku!
Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC), 10 haftayı geçen gebeliklerin yasadışı sonlandırılmasıyla ilgili “kürtaj skandalı” ndaki davada ifade veren temizlikçi, kan donduran açıklamalarda bulundu. Doktor Verda Tunçbilek’in sahibi olduğu Ada Tüp Bebek Merkezi’nde gebeliklerin yasa dışı sonlandırmasıyla ilgili Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada dinlenen temizlik işçisi Şaduman Şengül, merkezde 15 ay çalıştığını, yasadışı kürtajın yapıldığına şahit olduktan sonra bir başka işyerine başvurduğunu anlattı. Operasyonun tamamlanmasının ardından temizlik için ameliyathaneye girdiğini belirten Şengül, “Sanki katliam yapılmıştı. Her yer kan içindeydi. Masanın üzerinde bir sürü ilaç vardı. Takıntılı biriyim ve başka hastalara ilaçları kullanırlar düşüncesiyle buzdolabına koymak istedim. Dolapta hasta bezine sarılı bir şey vardı. Tam göremedim ama bebekti...” diye konuştu.

‘MORARARAK ÖLDÜ...’

Tanık Şengül şöyle devam eti: “Ameliyathaneden çıkarken ebe Ayşegül’ü gördüm, ona ilaçların orada niye durduğunu sorduğumda, bana ‘Her şeyi sorma’ dedi. Ameliyathaneye geri döndüğümde, kapıda şoför Aziz Doğgün’ü gördüm; elinde siyah bir çöp poşeti vardı. Buzdolabına baktığımda, hasta bezi yoktu. Alt katta hemşire Züleyha ağlıyordu ve ‘Çok güzel bir bebekti, morarak öldü’ diye ağlıyordu. Ben olaydan sonra 3 gün kendime gelemedim.”

MELİS A. KÜRTAJI İTİRAF ETTİ

Kürt aj skandalında, gömülü olarak bulunan fetüslerle ilgili DNA sonuçlarının KK TC’ye ulaşmasının ardından, 17 haftalık 2 numaralı fetüsün biyolojik annesinin 26 yaşındaki Melis. A. olduğu tespit edildi. Eylül ayında tutuklanan Melis A. dün yapılan duruşmada yasa dışı kürtajı itiraf etti. 25 Mart 2014 tarihinde hamileliğini sonlandırdığını, ameliyatı Dr. Fahri Karagözlü’nün yaptığını, anastezi uzmanı olarak da Rasiha Serdaroğlu’nun görev yaptığını belirten Melis A., eşiyle bebeği istemediklerini bu yüzden aldırma kararı verdiklerini söyledi. Melis A.’nın davasının da açılacağı öğrenildi.