'Yasak aşk'ı çocukları ortaya çıkardı!..

Eşine boşanma davası açan U.K.’nın ‘yasak ilişki’sini telefonunu kurcalayan çocukları açık etti. Çocuklarının babalarının telefonunda bulduğu bir başka kadınla öpüşme ve sarılma fotoğraflarını mahkemeye sunan H.K., 500 bin liralık tazminat davası açtı.

'Yasak aşk'ı çocukları ortaya çıkardı!..
Milliyet'ten Esra Alus'un haberine göre U.K. ile H.K. çifti arasında süren boşanma davası kapsamında, H.K.’nın avukatı Ayşe Üstünel Dağdelen, Bakırköy 12. Aile Mahkemesi Hakimliği’ne bir dilekçe sunarak U.K.’nın, 250 bin lirası maddi 250 bin lirası da manevi olmak üzere 500 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmesini talep etti. Çiftin evlilikleri sırasında yaşadığı sorunların anlatıldığı dilekçede, U.K.’nın daha önce de mazeretsiz olarak boşanma davasına gelmediğine dikkat çekildi.

Müvekkilinin evliliği boyunca süregelen sorunlarını çözmek için yardım almak amacıyla Prof. Dr. Hayrettin Kaya ve Mehtap Kayaoğlu’na müracaat ettiğini belirten avukat Üstünel dilekçesinde, “U.’nun başından beri eşi ile barışmak niyetinde olmayışı başvurulan yardımı da boşa çıkarmıştır. U.K. sadakatsiz yaşamı alışkanlık haline getirmiştir. Kendi açtığı sözde anlaşmalı boşanma davasına dahi gelmemiştir. Tabiri caizse kolay yoldan kurtulma gayreti içine girmiştir” ifadelerine yer verdi.

Çocuklar kriz yaşadı

Dilekçede U.K.’nın bir başka kadınla olan ilişkisinin açığa çıkması da şöyle anlatıldı: “Müvekkilim eşinin başkasıyla basit bir gönül ilişkisinin ötesinde uzun süreye yayılan ve cinsel birliktelik de barındıran bir hayat kurduğunu oldukça üzücü şekilde öğrenmiştir. U.K.’nın sevgilisiyle kucaklaşıp öpüşürken çekilmiş fotoğraflarını ilk olarak 13 yaşındaki ve 18 yaşındaki çocuklar görmüştür. Babalarının eski telefonu annelerine vermesinin ardından telefonu kurcalayan çocuklar gördükleri karşısında sinir krizi geçirmiştir. Bu talihsiz olaydan sonra üniversite sınavlarına hazırlanan çocuk sınavlara hazırlanmayı bırakmış, 13 yaşındaki diğer çocuğun ise derslerdeki verimliliğinde düşüş olmuştur. Olaylardan en çok etkilenen ise 8 yaşındaki M.K olmuştur. Anne ve babasının ayrılığına alışamamıştır. Anaokulu öğretmeni olan kadınla evlilik dışı
gönül ilişkisi hâlâ devam etmektedir. Bu şahıs için de her türlü yasal hakkımızı kullanacağız.”


3 çocuğuyla evlenmesi zor

“Dava tarihi itibariyle müvekkilimin 3 çocukla birlikte yeniden yuva kurması imkânsızdır. Bu husus maddi ve manevi tazminatın değerlendirilmesinde göz önüne alınmalıdır. 250 bin maddi- 250 bin manevi tazminatla 4 bin lira aylık nafaka ve çocuklar lehine 1500 Lira iştirak nafakası talep ediyoruz” ifadelerinin yer aldığı dilekçede, zina, sadakatsizlik ve aile birliğinin temelden sarsılmış olması nedeniyle kocanın tam kusurlu sayılması da istendi.