Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

2011'de 45 kuyuda petrol bulundu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü 2011 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

2011 de 45 kuyuda petrol bulundu



TPAO Batman Bölge Müdürlüğü'nün 2011 yılında 51 sondaj kuyusu açtığı ve bu kuyulardan 6'ı hariç geri kalanlarının hepsinde petrole ulaştığı belirtildi. 2011 yılında 8.5 milyon varil petrol üretildiği bildirildi. TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Kıbrıs'ta karada yapılacak petrol arama çalışmalarına Batman'ın destek vereceğini ve Kuzey Irak'ta yapılacak olan petrol arama çalışmalarının hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Batman Bölge Müdürlüğü olarak 2011 yılında petrol arama çalışmalarında 51 sondaj kuyusunun açıldığını ve bu kuyulardan 45'inde petrole ulaştıklarını belirten Çalık, "2011 yılında 8.5 milyon varil petrol ürettik. Üretilen petrolün kalitesi ortalama 16 granitedir. 2011 yılı geçen yıllara nazaran çok büyük bir çalışma ve keşif yılı olmadı. 2012 yılında Batman Bölge Müdürlüğü olarak hedefimiz 65 sondaj kuyusu açmak ve yılda 8.5 milyon varil petrol üretmektir. TPAO Kıbrıs'ta karada yapacağı petrol arama çalışmalarına Batman Bölge Müdürlüğü olarak biz destek vereceğiz. Kuzey Irak'ta yapılacak olan petrol arama çalışmaları hazırlıkları da devam ediyor" dedi.






05.01.12 17:30

Etiketler : petrol, ekonomi, para, kaynak,
henüz puan verilmedi
1079 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer