Anasayfa Magazin Güzeller Galerisi Video Galeri Foto Galeri Güncel Kadınca
sacitaslan.com facebook sacitaslan.com twitter

Çete liderine hastanede operasyon

Antalya polisi tarafından 17 ilde organ ticareti yapan çeteye yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Böbreğini satan örgüt lideri ise, Gaziantep'te özel bir hastanedeyken nakil bekleyen hasta ile birlikte yakalandı.

Çete liderine hastanede operasyon



Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 17 ilde uluslararası organ ve doku ticareti yapan şebekeye operasyon düzenledi.

Yaklaşık 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından ’resmi belgede sahtecilik’, ’suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üye olma ve yardım etme’, ’suç örgütleri faaliyetleri kapsamında organ ve doku nakli ticareti yaptığı’ iddia edilen çeteye yönelik Antalya, Artvin, Ankara, Aydın, Bartın, Denizli, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Kayseri, Gaziantep, Manisa, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Yasadışı 12 nakil yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin Mısır ve İran’da da organ nakli yaptırmak için çeşitli girişimlerde bulunduğu belirlendi. Çete lideri Yasemin Ç.’nin de böbreğini 80 bin TL karşılığında sattığı ve Gaziantep’te özel bir hastanede nakil bekleyen hasta ile birlikte yakalandığı kaydedildi. Çetenin, organ nakli yapılan kişiden 40 ile 80 bin lira arasında para aldığı, organ verenlere ise 15 bin ile 20 bin lira arasında para verdiği ifade edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları devam eden zanlılar, bugün sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların ifadesi doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.






11.01.12 22:00

henüz puan verilmedi
1029 kez okundu


İlgili Haberler
Diğer Haberler


GÜNDEMDEKİLER : Kim Kardashian   Ahu Yağtu   Esra Erol   Acun Ilıcalı   Kenan İmirzalıoğlu   Muhteşem Yüzyıl   Bülent Ersoy   Gülben Ergen   Beren Saat   Suskunlar   Saba Tümer